Mäkihyppääjä Antonin Hajek, 36, on kuollut

Anton Hajek katosi mystisesti viime syksynä.

Antonin Hajek Harrachovissa vuonna 2014.

11.3. 2:15

Entinen mäkihyppääjä Antonin Hajek on kuollut. Asiasta kertoi Tšekin hiihtoliitto.

Hajek oli kuollessaan 36-vuotias.

"Surullisia uutisia. Entinen huippuhyppääjä, Tšekin ennätyksen haltija ja maajoukkuevalmentaja Antonin Hajek on kuollut. Kunnia hänen muistolleen ja syvimmät osanotot hänen perheelleen ja ystävilleen. Tondo, me ikävöimme sinua, liiton twiitissä luki.

Entinen huippuhyppääjä oli kateissa viime lokakuusta lähtien. Hänen arveltiin silloin lähteneen Malesiaan.

Hajekin ex-puoliso Veronika Hajkova kertoi viime marraskuussa Bleskille, ettei enää ollut yhteydessä mieheen sitten kevään 2022, jolloin pari erosi.

"Emme ole asuneet yhdessä enää maaliskuun jälkeen, ja olemme olleet tekemisissä vain avioeropaperien tiimoilta. Sain tietää hänen lähdöstään vasta siinä vaiheessa, kun hänet ilmoitettiin kadonneeksi. Senkin kuulin joltain hänen perheenjäseneltään”, Hajekin kertoi tšekkiläislehdelle.

Hajek lopetti huippu-uransa vuonna 2015. Hänen uransa kohokohtiin lukeutui kahdeksas sija lentomäen MM-kisoissa 2010, jolloin hän hyppäsi maansa yhä voimassa olevan ennätyksen: 236 metriä.

Tšekkihyppääjä edusti maataan kaksissa talviolympiakisoissa, kaksissa MM-kisoissa ja neljissä lentomäen MM-kisoissa. Hän sijoittui 2010 olympiakisojen suurmäen kisassa seitsemänneksi.

Maailmancupin kisoja kertyi 111. Tšekin paras osakilpailusijoitus oli neljäs.

Aktiiviuransa jälkeen Hajek toimi maajoukkuevalmentajana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat