Yhdistetyn naiset tempasivat: ”parrat ja viikset” viestivät olympia­pääsyn puolesta

Yhdistetyn naisten maailmancupin kauden viimeisessä osakilpailussa nähtiin urheilijoiden mielenilmaus.

Norjan Ida Marie Hagen ja Gyda Westvold Hansen sekä Japanin Anju Nakamura juhlivat yhdistetyn kisan jälkeen.

11.3. 19:10

Yhdistetyn naisten maailmancup päättyi Norjan Gyda Westvold Hansenilta täydellisesti. Hän voitti Holmenkollenilla kisatun kauden kymmenennen ja viimeisen osakilpailun, kuten voitti yhdeksän edellistäkin. Kun mukaan lasketaan maailmanmestaruus Planicassa, 20-vuotias Hansen voitti kauden kaikki 11 henkilökohtaista kisaa.

Naiset kilpailivat ensimmäistä kertaa yhdistetyssä Holmenkollenilla. Kollenin kisaa ennen nähtiin mielenkiintoinen mielenilmaus, kun yhdistetyn naiskilpailijat olivat piirtäneet kasvoilleen partaa tai viiksiä. Kyseessä oli viesti siitä, että naisten yhdistetty halutaan olympialajiksi Italiaan 2026. Kansainväliseltä olympiakomitealta Kok:lta ei ole saatu hyväksyntää.

”He halusivat osoittaa, että haluavat olla osana olympialaisia 2026. Sitä, että sukupuolten erot olympialaisissa pitäisi saada päättymään ja että he voivat olla miesten ohella mukana 2026. Heillä oli tapaaminen Kok:n kanssa eilen”, Norjan maajoukkuevalmentaja Ivar Stuan sanoi Norjan yleisradiolle NRK:lle.

Norjan kärkiurheilijoihin lajissa kuuluva Mari Leinan Lund kertoi NRK:lle, että tapaaminen Kok:n kanssa oli ”hieman tuskallinen”.

”Hän [Kok:n lajijohtaja Kit McConnel] sanoo, että luultavasti emme saa olympialaisia 2026. Vuoden 2030 kisoihin ovi olisi sitten auki. Emme ole kuitenkaan luopuneet toivosta vuoden 2026 osalta”, Lund kertoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat