Myös Real Madrid ilmoitti tukevansa korruptiosyytteitä arkkivihollistaan FC Barcelonaa vastaan

Real Madrid ilmoitti päätöksestään sunnuntaina.

Real Madrid järjesti sunnuntaina kiireellisen kokouksen FC Barcelonan korruptiosyytteisiin liittyen.

12.3. 21:13 | Päivitetty 12.3. 21:25

Espanjalainen jalkapallojätti Real Madrid ilmoitti sunnuntaisen kokouksensa jälkeen tukevansa korruptiosyytteitä arkkivihollistaan FC Barcelonaa vastaan, espanjalaislehti Marca ja Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoivat sunnuntai-iltana.

FC Barcelona maksoi syyttäjän mukaan Espanjan jalkapalloliiton erotuomarikomitean varapuheenjohtajan José María Enríquez Negreiran yhtiölle peräti 8,4 miljoonaa euroa vuosina 2001–2018.

Tapaus levisi julkisuuteen helmikuun puolivälissä espanjalaisen radioaseman Cadena SER:n uutisen jälkeen. Syyttäjä tutki tuolloin noin 1,4 miljoonan euron epäilyttävää rahaliikennettä FC Barcelonalta Enríquez Negreiran yhtiölle vuosina 2016–2018.

Real Madrid kertoi sunnuntaina olevansa valmis ”puolustamaan etujaan”, kun menettely aloitetaan. Näin jalkapallojätti liittyi niiden 14 seuran joukkoon, jotka ilmaisivat huolensa vakavista syytöksistä jo helmikuussa La Ligan kautta julkaisemassaan lausunnossa.

Real ei tuolloin allekirjoittanut lausuntoa. Marca kertoi helmikuussa asian johtuneen siitä, että seura ei tällä kaudella kuulu sarjan seurojen komiteaan eli sillä ei ole äänioikeutta eikä mahdollista vastustaa lausunnon julkistamista.

FC Barcelona on kiistänyt kaikki syytökset, mutta myöntänyt maksut Enríquez Negreiran Dasnil 95 -yhtiölle vuosina 2001–2018. Seura kertoi jo helmikuun puolivälissä ostaneensa erotuomarijohtajan yhtiöltä konsulttipalveluita.

Barça kertoi palkanneensa ulkopuolisen konsultin, joka toimitti seuralle videoraportteja muissa seuroissa pelaavista nuorista espanjalaisista pelaajista.

Myöhemmin yhteistyö laajeni niin, että seura sai käyttöönsä ammattituomareihin liittyviä raportteja. FC Barcelona piti käytäntöä yleisenä huippujalkapallossa.

Enríquez Negreira kertoi espanjalaislehti El Paísille seuran maksaneen ”teknisistä neuvoista”, koska seura halusi siten varmistaa erotuomaritoiminnan puolueettomuuden.

Syytteeseen ovat Negreiran ja FC Barcelonan lisäksi joutuneet seuran entiset puheenjohtajat Josep Maria Bartomeu ja Sandro Rosell.

Espanjalaislehti El Mundo kertoi Enríquez Negreiran saaneen FC Barcelonalta vuosina 2014–2018 yhteensä 2,97 miljoonaa euroa, jotka maksettiin Dasnil 95:lle ja Nilsadille. Syyttäjä kertoi yhtiöiden käytännössä eläneen seuran rahoilla.

Cadena SER kertoi jo helmikuun puolivälissä, että FC Barcelona maksoi viimeisen summan samana päivänä kun Enríquez Negreira työskenteli viimeistä päivää erotuomarikomiteassa.

Myös syyttäjä korosti seuran lopettaneen kaikki maksut, kun Enríquez Negreira vapautettiin tehtävästään. Hän työskenteli komiteassa vuodesta 1994 alkaen.

FC Barcelonan nykyinen puheenjohtaja Joan Laporta kehotti sunnuntaina seuran kannattajia pysymään rauhallisena.

”Barça on syytön ja joutunut seuran kunniaa vahingoittavan kampanjan uhriksi. Se ei ole yllätys. Puolustamme Barçaa ja todistamme seuran olevan syytön”, hän kirjoitti Twitter-tililleen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat