Silja Kosonen moukaroi jo toisen 70-metrisen tänä talvena: ”Vuosi sitten en siihen pystynyt”

Kosonen sijoittui heittolajien Euroopan cupin kilpailussa neljänneksi.

Silja Kosonen rikkoi 70 metrin rajan sunnuntaina Portugalin Leiriassa. Kuva viime kesän Kalevan kisoista.

12.3. 21:57

20-vuotias moukarilupaus Silja Kosonen puhkaisi sunnuntaina 70 metrin rajan jo toistamiseen tänä talvena.

Kosonen heitti Portugalin Leiriassa käydyssä heittolajien Euroopan cupin kilpailussa viidennen kierroksen heitollaan lukemat 70,17, mikä toi neljännen sijan.

”Ihan ok tekemistä, joka parani kierros kierrokselta. Viimeinen heitto tuntui jo todella hyvältä, mutta meni häkkiin”, Kosonen kertasi Suomen Urheiluliiton (SUL) tiedotteessa.

”Yli 70-metrinen on minusta hyvin tähän aikaan vuodesta. Vuosi sitten en siihen pystynyt. Nyt oli hyvä fiilis ja jalat hyvässä kunnossa, joten ihan tyytyväinen olen.”

Kosonen voitti viikko sitten Kaustisella moukarinheiton talvimestaruuden tuloksella 71,37.

Toinen suomalaisheittäjä Krista Tervo sijoittui Leiriassa 11:nneksi. Hän sai tuloksen vain kahdella heitolla, joista parempi kantoi 66,03.

”Aika perusjuttu, että kauden ensimmäisessä kilpailussa on haasteita tekniikan kanssa. Nyt tekniikkaa on vielä vähän muokkailtu”, Tervo kertoi SUL:n tiedotteessa.

Moukarikisan voittoon heitti viime kesän EM-pronssimitalisti Sara Fantini. Italialaisen voittotulos 73,26 on kuluvan kauden kärkitulos maailmassa.

Helena Leveelahden tulos 54,61 toi hänelle kolmannen sijan kiekonheiton B-ryhmässä. Salla Sipponen oli A-ryhmän 12:s tuloksellaan 52,81.

Arttu Korkeasalo työnsi kuulan B-ryhmässä seitsemänneksi tuloksella 18,57.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat