Hole-in-one ilman osumaa viheriöön – huippu­vaikean reiän tilastot murskaksi

The Players Championshipissä nähtiin tänä vuonna peräti kolme hole-in-onea todella vaikealla reiällä. Viimeisimpänä onnistui Alex Smalley.

Alex Smalley pääsi harvalukuiseen joukkoon.

13.3. 10:09 | Päivitetty 13.3. 11:36

Yhdysvaltojen Alex Smalley pääsi arvostettuun joukkoon, kun hän teki hole-in-onen The Players Championship -arvoturnauksessa sunnuntaina.

TPC Sawgrassin Stadium -kentän 17. reikää Floridan Ponte Vedra Beachissa pidetään yleisesti yhtenä huippugolfin vaikeimmista, mutta Smalleyn ”holari” oli jo kolmas tämän vuoden kilpailussa.

Kyseessä on par-kolmonen, jonka viheriö on käytännössä pienellä saarella ja varsin altis tuulille.

Lue lisää: Yli 100 palloa veteen – näin sujui harrastajapelaajien päivä yhdessä huippugolfin vaikeimmista paikoista

Ennen Smalleya tempussa onnistui britti Aaron Rai lauantaina ja torstaina yhdysvaltalainen Hayden Buckley. Smalleysta tuli kaikkien aikojen 13. pelaaja, joka kuuluisalla 17. reiällä onnistui upottamaan pallon ensimmäisellä lyönnillään.

Ennen tämän vuoden kilpailua hole-in-oneja oli siis nähty 34 vuoden aikana vain kymmenen, ja nyt niitä nähtiin kerralla kolme lisää.

Lue lisää: Brittipelaaja iski hole-in-onen reiällä, jota pidetään yhtenä huippugolfin vaikeimmista

Smalleyn hole-in-one oli siitä erikoinen, että pallo ei osunut missään vaiheessa viheriöön. Lyönti nimittäin näytti jäävän hieman lyhyeksi, osui viheriötä reunustavaan karheikkoon ja kimposi siitä suoraan kuppiin.

Smalley oli edellisellä reiällä lyönyt tuplabogin, eli kaksi yli parin, joten onnistuminen tuli tarpeeseen. Viimeisellä reiällä tuloksena oli kuitenkin taas bogi, ja yhteistuloksissa Smalley oli lopulta jaetulla 65. sijalla tuloksella +1.

Kilpailun voitti Yhdysvaltojen Scottie Scheiffer, joka pelasi neljä kierrosta yhteistuloksella –17. Hän ansaitsi ykkössijastaan 4,5 miljoonaa dollaria.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat