Kärppien Julius Junttila palasi sairauslomalta ja iski hattutempun

Kärpät ja Ässät avasivat Liigan pudotuspelit kotivoitoilla.

Kärppien Julius Junttila kuvattuna lokakuussa 2022.

13.3. 21:18

Oulun Kärpät ja Porin Ässät aloittivat jääkiekkoliigan pudotuspelit voitokkaasti. Kärpät kellisti KooKoon kotonaan lukemin 4–2, ja Ässät kukisti kotihallissaan TPS:n 2–1.

Jatkopaikka pudotuspelien toiselle kierrokselle heltiää kahdella voitolla, joten sarjat ovat katkolla jo tiistaina. Ratkaisevat kolmannet ottelut pelataan tarvittaessa torstaina.

Kärpät aloitti pudotuspelien avauskierroksen 4–2-kotivoitolla KooKoosta.

Kolme maalia iskenyt Julius Junttila palasi peleihin lähes kuukauden sairauslomalta. Maalivahti Joel Blomqvist hyppäsi suoraan vastuuseen lähes kolmen kuukauden tauon jälkeen.

”Tosi upea Julius Junttilan paluu, hän on tärkeä pelaaja meille. Blomqvistin ei pitänyt olla maalissa, mutta Leevi Meriläinen ei ole pelikykyinen, joten Blomqvist tuli vähän aikaisemmin kuin suunniteltiin”, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki paljasti.

Junttila iski 3–2-voittomaalin kuin varkain jatkoajan häämöttäessä ajassa 57.24. David Rundblad sai pidettyä siniviivan, ja paikka aukesi kuin tyhjästä.

Pelin avausmaalin Junttila iski läpiajosta jo ajassa 3.04.

”Meillä kopissa pyöri video, minkälaisia maaleja sinne on mennyt, niin kilpikäden puolelle oli aika usein uponnut. Benny Hillille (Kärppien valmentaja Ari Hilli) propsit, että laittoi klipit pyörimään”, Junttila selvitti.

Viimeisen maalinsa Junttila upotti tyhjiin Marko Anttilan tarjoilusta.

”Tietenkin pelituntuma tulee pelaamalla, mutta ihan ok:lta tuntui. Minulla ei ehkä ollut sitä tuskaa, mitä jollakin saattoi olla edellisistä tuloksista”, Junttila viittasi runkosarjan päättäneisiin neljään perättäiseen tappioon.

Ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin vain 2  767 katsojaa.

Ässien Roni Seväselle kirjattiin pieni tilastokummajainen TPS-voitossa maanantaina.

Ässäpakin tekemä voittomaali syntyi tyhjiin, kun porilaiset nappasivat 2–1-voiton. Valtteri Pulli ehti vielä kaventamaan Seväsen onnistumisen jälkeen.

”Pari kertaa pääsin jo kokeilemaankin, kun voitimme aloituksia. Lopulta tarkka sijoitus osui”, Sevänen totesi.

”Kyllä sen huomasi, ettei enää pelata runkosarjaa. Pientä ekstraa oli. Jokainen tilanne mentiin aina loppuun asti. Kuitenkin jossain vaiheessa se havaitsee, ettei tämäkään ole jääkiekkoa ihmeellisempää.”

Isomäki-areenan yleisömäärä 5 148 katsojaa oli Ässien ensimmäisen pudotuspelikierrosten kautta aikojen ennätys.

”Hyvä meno oli kyllä katsomossa. Kun vaihtopenkillä otti vähän mehua ja kentällä tapahtui jotain, tunnelman aisti hienosti”, Sevänen kiitteli.

TPS-leiristä löytyi yksi hahmo, jota porilaisyleisö muisti erityisesti. Ässien kasvatti Antti Tuomisto pelasi ensimmäisen pudotuspelinsä Liigassa vanhassa kotihallissaan.

”Tämä oli tiukkaa vääntöä, mutta me emme päässeet varsinaisesti edes parhaille maalipaikoille. Sitä ainakin täytyy parantaa seuraavassa pelissä”, Tuomisto sanoi.

”Totta kai siinä oli erityislatausta, kun oli Ässät vastassa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat