Tennis­johtajan kommentit sodasta järkyttivät ukrainalais­pelaajaa: ”Murruin henkisesti”

WTA-kiertueen toimitusjohtajan Steve Simonin näkemykset sodasta olivat šokki Lesja Tsurenkolle.

Lesja Tsurenko vetäytyi Indian Wellsin turnauksesta.

14.3. 10:08

Ukrainalainen tennispelaaja Lesja Tsurenko luovutti Indian Wellsin kolmannen kierroksen ottelunsa sunnuntaina paniikkikohtauksen vuoksi.

Syyksi kohtaukseen hän kertoo keskustelun tenniksen naisten WTA-kiertueen toimitusjohtajan Steve Simonin kanssa. Asiasta kertoo brittilehti The Guardian.

”Muutama päivä sitten juttelin WTA:n toimitusjohtajan Steve Simonin kanssa ja olin järkyttynyt kuulemastani”, Tsurenko kertoi The Guardianin mukaan.

”Hän sanoi, ettei tue sotaa. Mutta jos venäläiset tai valkovenäläiset pelaajat tukevat sotaa, se on vain heidän mielipiteensä, eikä sen tulisi järkyttää minua.”

Tsurenko kertoo kysyneensä Simonilta, ymmärtääkö tämä sanomansa merkityksen kesken Venäjän hyökkäyssodan Ukrainassa.

Simon oli vastannut, että tämä oli hänen mielipiteensä asiasta.

”Olin šokissa tästä keskustelusta, ja viimeisessä ottelussa minun oli todella vaikea pelata. Sain paniikkikohtauksen, kun oli aika mennä kentälle. Murruin henkisesti.”

Tsurenko sanoo pyytäneensä muiden ukrainalaispelaajien kanssa neuvottelun WTA:n johtokunnan kanssa Simonin asemasta.

”Haluamme keskustella siitä, miten Steve Simonin kaltainen henkilö voi olla WTA:n johtaja ja mitä asialle pitäisi tehdä.”

Venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden paluusta kansainvälisille kilpakentille eri lajeissa on ollut kiihtyvään tahtiin puhetta viime aikoina.

Kansainvälinen olympiakomitea ja sen puheenjohtaja Thomas Bach ovat pohtineet mallia, jossa venäläiset urheilijat voisivat osallistua Pariisin olympialaisiin ”neutraaleina urheilijoina” ilman maatunnuksia.

Ajatuksen ovat tyrmänneet monet ukrainalaisurheilijat, ja samalla kannalla ovat myös Kiovan pormestari Vitali Klitško ja Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin läheinen avustaja Myhailo Podoljak.

”Urheilu on ilman muuta politiikkaa ja oman maasi politiikan edustamista. Venäläiset urheilijat edustavat kansanmurhaa. He tekevät sen tietoisesti ja uhmakkaasti”, Podoljak kommentoi Ilta-Sanomille helmikuun lopussa.

”Heidän urheilijansa näyttävät, että tässä me edustamme maata, joka kykenee joukkomurhaan. Maata, joka voi pakottaa lapset polvilleen ja ampua heidät. Maata, joka voi joukkoraiskata naisia, joilla on eri kansalaisuus. Maata, joka voi tuhota suurten kaupunkien keskustat ja olla täysin piittaamatta kansainvälisestä laista.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat