Erling Haaland mätti hurjana maaleja Mestarien liigassa

Manchester City jyräsi Leipzigin maan rakoon Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa.

Erling Haaland (oik.) juhlii kolmatta maaliaan Ruben Diasin kanssa.

15.3. 0:12 | Päivitetty 15.3. 7:08

Manchester City löylytti Leipzigin 7–0 (3–0) Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa tiistaina. Cityn Erling Haaland oli liki käsittämättömässä vireessä. Hän mätti peräti viisi maalia.

Manchester City ratkaisi ottelun Leipzigia vastaan jo ensimmäisellä puoliajalla siirtymällä 3–0-johtoon. Kun ensimmäinen osaottelu oli päättynyt 1–1, eteni City jatkoon yhteismaalein 8–1.

Isäntien ehdoton sankari oli norjalaiskanuuna Erling Haaland, jonka nimiin laitettiin kaikki kolme avausjakson osumaa. Etihad-stadionilla alkoi sataa lunta 20 minuutin jälkeen ja arktinen sää näytti sopivan vuonojen maan miehelle.

Sinipaidat saivat 21. minuutilla rangaistuspotkun, kun pallo osui boksissa laitapuolustaja Benjamin Henrichsin käteen. Haaland laukoi rankkarin varmasti ohi maalivahti Janis Blaswichin.

Vain kahta minuuttia myöhemmin City tuli jälleen. Haaland prässäsi ärhäkkäästi Blascwichia ja hätäisen avauksen jälkeen Kevin de Bruyne laukoi kaukaa yläputkeen. Haaland seurasi tilanteen tarkasti ja ehti ensimmäisenä palloon ja puski sen tyhjään verkkoon.

Eikä siinä vielä kaikki. Avausjaksoa oli pelattu 47 minuuttia, kun Ruben Dias puski kulmapotkun jälkitilanteesta tolppaan. Pallo lipui maaliviivaa pitkin toiseen nurkkaan ja Haaland jyräsi sen maaliin puolustajan estelyistä huolimatta.

City sai hieman apua myös slovenialaiserotuomari Slavko Vinciciltä, joka katsoi läpi sormien, kun isäntien veskari Ederson jyräsi rangaistusalueen ulkopuolella kumoon Leipzigin Konrad Laimerin. Ulosajo olisi ollut tilanteessa paikallaan.

Tämä oli Haalandin viides hattutemppu tällä kaudella.

Norjalaisen maalihimo ei päättynyt tähän, sillä toisella jaksolla hän pommitti Cityn viidennen ja kuudennen maalin. Manchesteriläisten 4–0-maalista vastasi Ilkay Gündogan.

Tilanteessa 6–0 (yhteismaalit 7–1) valmentaja Pep Guardiola otti Haalandin vaihtoon yleisön riemuitessa maalitykin unelmaillasta.

Belgialainen de Bruyne pääsi viime hetkillä maalitilastoon laukomalla noin 18 metristä isäntien 7–0-maalin. City eteni otteluparista kahdeksan parhaan joukkoon.

Porton ja Interin välinen ottelu päättyi 0–0. Inter eteni jatkoon yhteismaalein 1–0.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat