Kerttu Niskanen tuhosi kilpa­kumppanin kisan – kaatunut Nicole Monsorno tilittää nyt pettymystään

Nicole Monsornon sprintti Drammenissa meni pilalle Kerttu Niskasen törmäilyn takia.

Nicole Monsorno harmitteli kolaria Kerttu Niskasen kanssa.

15.3. 12:49

Suomen hiihtoässä Kerttu Niskanen sortui harvinaiseen virheeseen tiistaina Norjan Drammenissa.

Sprinttikisan alkuerän loppusuoralla Niskanen vaihtoi latua suoraan Italian Nicole Monsornon eteen.

Monsorno kaatui, ja hänen kisansa meni pilalle. Tilanne meni täysin Niskasen piikkiin, ja tuomaristo hylkäsi suomalaisen suorituksen myöhemmin.

Ilman hylkäystä Niskanen olisi ollut kisan 13:s. Tuomariston päätöksen jälkeen Niskanen putosi lopputuloksissa sijalle 30.

17 sijan pudotus oli kova isku myös maailmancupin kannalta, sillä se verotti Niskaselta 34 pistettä.

Niskanen on kolmantena maailmancupin kokonaispisteissä ja johtaa distanssicupia. Hänellä on yhä matemaattinen mahdollisuus myös kokonaiskilpailun voittoon.

Tyytyväinen ei ollut Monsornokaan. Hän paineli maalialueella vihaisen näköisenä Niskasen viereen käsiään levitellen ja huuteli suomalaiselle.

Monsorno oli ennen kaatumista matkalla alkuerän kolmannelle sijalle ja sijoitukseen 15 parhaan joukossa maailmancupin kisassa ensimmäistä kertaa urallaan.

"Olen todella harmissani. Karsinta meni todella hyvin, ja tarvitsin nyt hyvää tulosta, koska viime aikoina on ollut vaikeaa. Se näkyi Planicassa. Tänään tuntui todella hyvältä ja annoin aivan kaikkeni. Sitten Niskanen törmäsi minuun”, Monsorno harmitteli Fondo Italia -sivuston haastattelussa.

Monsorno, 23, sanoi, että jaloissa oli kolarihetkellä vielä ruutia.

”Mihin asti olisin yltänyt? Ei sitä voi varmuudella sanoa, mutta tuntui hyvältä. Uskon, että olisin saanut vielä muitakin kiinni.”

Monsornon Norjan-reissu ei ole ollut muutenkaan helpoin.

Hän kiitteli kisan jälkeen vuolaasti välinesponsoriaan ja maansa huoltojoukkoja uusien suksien valmistelemisesta pikavauhtia, sillä hänen omat välineensä katosivat muiden matkalaukkujen ohella lentokentällä ja ovat teillä tietymättömillä.

Maailmancup jatkuu viikonloppuna Ruotsin Falunissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat