Euroopan yleis­urheilu­liitto ei avaa ovea Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoille

Euroopan yleisurheiluliiton johto päätti keskiviikkona pitää venäläisten ja valkovenäläisten osallistumispannan voimassa.

Pariisin olympialaisiin oli 500 päivää aikaa 14. maaliskuuta. Venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden osallistumisesta ei ole tehty päätöstä.

15.3. 16:56

Euroopan yleisurheiluliitto (European Athletics) haluaa pitää venäläiset ja valkovenäläiset tapahtumistaan ja toiminnastaan poissa niin pitkään kuin Ukrainan sota jatkuu.

Venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat ja toimihenkilöt eivät ole voineet osallistua Euroopan yleisurheiluliiton alaisiin tapahtumiin viime vuoden maaliskuusta lähtien.

Euroopan yleisurheiluliiton johto päätti pitää venäläisten ja valkovenäläisten osallistumispannan voimassa keskiviikkona Lausannessa pitämässään tapaamisessa.

”Sota on ollut tuhoisa Ukrainalle, ja urheilujärjestönä European Athletics toteaa, että tämä koskee myös Ukrainan urheiluinfrastruktuuria ja maan urheilijoita.”

”Tuemme jatkossakin Ukrainan yleisurheiluliittoa, jotta maan urheilijat voivat edelleen saavuttaa potentiaalinsa Ukrainan traagisesta tilanteesta huolimatta”, Euroopan yleisurheiluliiton puheenjohtaja Dobromir Karamarinov sanoi tiedotteessa.

VENÄLÄISTEN ja valkovenäläisten urheilijoiden paluusta kansainvälisille kilpakentille eri lajeissa on ollut kiihtyvään tahtiin puhetta viime aikoina.

Kansainvälinen olympiakomitea ja sen puheenjohtaja Thomas Bach ovat pohtineet mallia, jossa venäläiset urheilijat voisivat osallistua Pariisin vuoden 2024 olympialaisiin ”neutraaleina urheilijoina” ilman maatunnuksia.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat