Poliisille puolentoista vuoden vankeus­tuomio Indonesian stadion­turmasta

Tuomitun poliisin todettiin olleen vastuussa kyynelkaasun käytöstä.

Indonesiassa kuoli lokakuussa 135 ihmistä jalkapallo-ottelun yhteydessä.

16.3. 8:58

Indonesialainen poliisi on tuomittu 18 kuukaudeksi vankeuteen viime syksyn stadiononnettomuudesta, jossa kuoli 135 ihmistä, mukaan lukien 40 lasta. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Uhrit tallautuivat kuoliaaksi ja tukehtuivat, kun poliisi käytti kyynelkaasua vierasjoukkueen kannattajien rynnätessä katsomoista jalkapallokentälle. Tuomittu poliisi oli oikeuden mukaan vastuussa kyynelkaasun käytöstä. Ottelu pelattiin Malangin kaupungissa Kanjuruhanin stadionilla.

”Syytetty epäonnistui ennakoimaan tilannetta, jonka ennakointi oli itse asiassa helppoa. Oli olemassa mahdollisuus, ettei kyynelkaasua käytettäisi vastauksena kannattajien väkivaltaan”, oikeus totesi päätöksessään.

Syyttäjät vaativat poliisille kolmen vuoden rangaistusta, mutta oikeuden päätös oli vain puolet tästä. Tuomiosta voi valittaa seitsemän päivän ajan. Tuomittu on aiemmin kiistänyt syytteet.

Viime viikolla stadionturmasta saivat tuomion ottelun järjestelytoimikunnan johtaja ja turvallisuuspäällikkö. Heistä ensimmäinen tuomittiin vankeuteen 18 kuukaudeksi ja jälkimmäinen vuodeksi.

Esimerkiksi Indonesian pääsarjaa pyörittävän yhtiön entisen johtajan osuutta tapahtumiin tutkitaan edelleen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat