Runkosarjan sijoitukset valehtelivat odotetusti, mutta yksi asia HIFK:n on vielä korjattava

HIFK aloitti Liigan pudotuspelit odotetulla voitolla, vaikka Lukko laittoikin sen lopussa ahtaalle, kirjoittaa Mikko Pajala.

Juha Jääskän (oik.) HIFK ryösti avausottelussa kotiedun Shaun Heshkan Lukolta.

18.3. 21:19

Rauman Lukko taisteli pitkään Liigan runkosarjan voitosta. Mutta vaikka se sijoittui lopulta kolmanneksi, kolme paikkaa Helsingin IFK:ta ylemmäs, lähti lauantaina käynnistyneeseen puolivälierä­sarjaan selkeänä ennakko­suosikkina IFK.

Kauden surkeasti aloittaneen ja joulukuussa toistamiseen tuskailleen IFK:n kehityskäyrä on ollut tasaisesti nousussa.

Lukko sen sijaan on hyytynyt tosipelien alla, ja se päätti runkosarjan neljän ottelun tappioputkeen.

Avausottelu Raumalla vahvisti ennakko-odotuksia IFK:n 4–1-voiton muodossa. Vaikka pelattavaa on vielä paljon, IFK-kannattajat saattavat tällä kertaa välttyä raskaalta ottelusarjalta, joka veisi herkimmiltä yöunet ja lyhentäisi sormenkynnet.

HIFK:n alku ja loppu eivät olleet parhaita mahdollisia, eikä ylivoima ollut taaskaan tehtävien tasalla – vaikka se yhden maalin puolivahingossa tekikin.

Varsinkin kolmannessa erässä Lukko laittoi IFK:n ahtaalle. Toisaalta vierasjoukkueen taisteluasenne oli pudotuspelien vaatimalla tasolla, ja kenttäpelaajat syöksyivät terveyttäänkin uhmaten laukausten tielle. Useamman maalin etumatka kesti melko helposti.

Tyylipuhtaan niskalenkin IFK otti maalivahtiosastolla. Roope Taponen torjui ensimmäisessä pudotuspelistartissaan loistavasti, kun vastapuolella kovana nimenä pidetty Artjom Zagidulin haparoi huolella.

Kun tärkeän vierasvoiton myötä kotietu vaihtoi omistajaa, paikka mitalipeleissä näyttää IFK:lle vähintäänkin realistiselta, ehkä jopa todennäköiseltä. Ylivoimaan sen on saatava jatkoa varten vielä huomattavasti lisää ryhtiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat