Lukon maalivahti auttoi HIFK:n voittoon potkimalla kiekkoja omaan maaliin

Maalivahtipeli muodosti ratkaisevan eron HIFK:n ja Lukon välisen puolivälieräsarjan ensimmäisessä osassa.

Juha Jääskä pääsi seuraamaan lähietäisyydeltä, kuinka Roni Hirvosen lähettämä kiekko upposi Lukon maalivahdin Artjom Zagidulinin avustamana maaliin.

18.3. 21:31

Lukko–HIFK 1–4 (voitot 0–1)

Liigan runkosarjassa Rauman Lukon Artjom Zagidulin oli yksi sarjan parhaita maalivahteja, varsinkin alkukauden ajan.

Sitä olisi ollut välillä vaikea uskoa lauantai-illan otteista. Zagidulin haluaa taatusti unohtaa nopeasti Lukon ja HIFK:n välisen puolivälieräsarjan avausottelun.

Zagidulinilla oli jatkuvasti hankaluuksia saada liimattua kiekkoa varusteidensa suojiin. Useiden torjuntojen jälkeen laatta jäi lojumaan maaliviivan tuntumaan.

IFK:n ensimmäisen maalin Zagidulin potki vahingossa omaan maaliin. Vahinkoja toki sattuu, mutta Zagidulin onnistui sähläämään täsmälleen samalla tavalla toistamiseen IFK:n seuraavassa maalissa.

Lukko-maalivahdin epäonni oli isossa osassa IFK:n 4–1-voitossa. Äijänsuon jäähallista helsinkiläiset nappasivat tuliaisiksi samalla kotiedun.

Zagidulin pelasi runkosarjassa Liigan maalivahdeista kaikkein eniten, 53 ottelua 60:sta. Nyt väsähtämisen merkkejä on havaittavissa pahimmalla mahdollisella hetkellä.

Sen sijaan IFK:n maalilla Roope Taponen oli liigauransa ensimmäisessä pudotuspelistartissa erinomainen. 39 kertaa torjunut Taponen muodostaa keväällä IFK:lle vankan kulmakiven, joka tuskin tulee pettämään jatkossakaan.

”Ovathan nämä eri pelejä kuin runkosarjapelit. Vähän oli perhosia vatsassa, mutta se on vaan hyvä merkki, tietää ainakin välittävänsä tästä touhusta”, Taponen totesi pelin jälkeen C Moren haastattelussa.

Myös IFK-kenttäpelaajille kertyi valtavasti peitettyjä laukauksia. Kaikkiaan Lukko laukoi ottelussa huimat 74 kertaa, IFK vain 34.

”Vauhdikas peli oli. Varmaan aika lailla mitä odotettiin: playoff-lätkää, kiekkoa ja ukkoja maalille. Mutta taistelimme hyvin”, Taponen kertasi.

”Oli hienoa nähdä, kuinka jätkät laittoivat kroppaa likoon.”

Roni Hirvosen (numero 33) tilille kirjattiin HIFK:n ensimmäinen ja kolmas maali. Jälkimmäinen syntyi komealla rannelaukauksella.

Kotijoukkue Lukko aloitti avauspelin terävästi, mutta kevyen alkujärkytyksen jälkeen IFK:kin sai nopeasti juonen päästä kiinni.

Ensimmäisestä maalista vastasikin IFK ottelun ensimmäisen ylivoiman aikana ajassa 11.37. Roni Hirvonen toimitti kiekkoa suoraviivaisesti maalille, ja lopulta peliväline löysi tiensä onnekkaasti maaliin Zagidulinin avustuksella.

Johtoasema ei kestänyt vielä minuuttiakaan, kun Antti Saarela laukoi siirretyn rangaistuksen aikana nopeasti Lukon tasoituksen.

Toisessa erässä IFK osui kahdesti. Kolmas maali syntyi viimein ilman Zagidulinin apua, kun maalin takaa vetopaikkaan kiertänyt Hirvonen laukoi illan toisensa tarkasti takayläkulmaan.

Kolmannessa erässä Kristian Vesalainen pääsi yrittämään maalintekoa rangaistuslaukauksesta. IFK oli pitkiä aikoja puolustuskannalla, mutta Taponen ei ollut ohitettavissa, ja lopulta Vesalainen upotti ratkaisevan neljännen maalin tyhjiin.

Ulosajo päätti Lukon Samuli Piipposen illan pahasti etuajassa. Tuomaristo sai kuulla kunniansa Piipposen poistuessa kaukalosta hallin uumeniin.

HIFK:lle jää parantamisen varaa ainakin ylivoimalla. Onnekas avausmaali syntyi muuten varsin heikon yv-yrityksen lopulla.

Avauserän lopulla Lukko-puolustaja Samuli Piipponen taklasi Miro Väänästä niin, että IFK-hyökkääjältä lensi kypäräkin päästä. Tuomio oli videotarkistuksen jälkeen selkeä: pelirangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Viiden minuutin ylivoima oli kuitenkin karmeaa, ja loistava tilaisuus valui hukkaan. Tällä kertaa se ei vielä kostautunut, mutta kevään edetessä tilanne voi olla toinen.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat maanantaina Töölössä. Välieräpaikkaan vaaditaan totuttuun tapaan neljä voittoa.

Lue lisää: Runkosarjan sijoitukset valehtelivat odotetusti, mutta yksi asia HIFK:n on vielä korjattava

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat