Otto Invenius säväytti ampuma­hiihdon pika­matkalla Holmen­kollenilla: ”Kaikkeni annoin”

Leppävirtalainen Otto Invenius on päässyt hyvään kuntoon vasta nyt. Alkukaudella 22-vuotias ampumahiihdon lupaus sairastui koronaan.

Otto Invenius ampumahiihdon maailmancupissa Nove Mestossa kaksi viikkoa sitten.

16.3. 18:14

Otto Inveniukselle sattui täydellinen päivä ampumahiihdon maailmancupissa Holmenkollenilla.

Leppävirtalainen ylsi uransa parhaaseen sijoitukseen, kun hän oli puhtaalla ammunnalla kahdestoista pikamatkalla.

”Kaikki toimi tänään loistavasti. Tämän paremmin en olisi pystynyt tekemään. Kaikkeni annoin”, 22-vuotias Invenius kertoi puhelimitse Oslon hiihtopyhätöstä.

Invenius hävisi minuutin ja 15 sekuntia sprintin voittaneelle Norjan Johannes Thinges Bølle, joka otti jo kauden neljännentoista osakilpailuvoittonsa tämän kauden maailmancupissa. Hän varmisti aiemmin cupin kokonaiskilpailun ykköstilansa.

Ruotsin Martin Ponsiluoma oli toinen ja Saksan Benedikt Doll kolmas. Ponsiluoma hävisi Bølle 24 sekuntia ja Doll lähes puoli minuuttia, vaikka norjalainen kiersi yhden sakkoringin.

Kärkikymmeniköstä Invenius jäi kuitenkin vain vajaat viisi sekuntia, mikä antaa hyvät lähtökohdat lauantain takaa-ajokisaan.

”Takaa-ajossa hamuan topkymppiin. Siitä voisi sitten aueta paikka vielä sunnuntain massalähtöön”, Invenius sanoi.

Yhteislähtöön pääsee 30 urheilijaa, joista 25 kauden maailmancupin sijoitusten perusteella. Loput paikat täytetään kisaviikonlopun sijoitusten mukaan.

Invenius on päässyt vauhtiin vasta loppukaudesta. Hän sairasti syksyllä koronan, mikä selittää alkukauden vaisuutta.

Kaksi viikkoa sitten Invenius oli Nove Mestossa sprintissä 23:s. Maailmancupia alemmassa kilpasarjassa IBU-cupissa hän on ollut tällä kaudella parhaimmillaan pikamatkalla 14:s.

”Harmi, että kausi loppuu kesken, kun kulku paranee. Nyt sai oppia ensi kaudelle, että pystyisi ajoittamaan kunnon keskitalveen.”

Tero Seppälä ampui yhden sakon ja oli 22:nen. Hän jäi kärjestä puolitoista minuuttia. Olli Hiidensalo oli 37:s ja Jaakko Ranta 48:s.

Molemmat selvittivät kisan ilman sakkoja, mutta hiihtovauhti ei riittänyt. Hiidensalo jäi kärjestä lähes kaksi minuuttia ja Ranta 2.22.

Tuomas Harjula oli 67:s. Hänkin ampui puhtaasti, mutta eroa kärkeen tuli lähes kolme minuuttia.

Ampumahiihdon maailmancup päättyy tänä viikonloppuna. Perjantaina Holmenkollenilla on vuorossa naisten pikamatka.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat