Aino Tapolalle makea turnaus­voitto para­pingiksessä Italiassa

Kakkossijoitettuna kisaan lähtenyt Tapola voitti kaikki neljä vastustajaansa omassa vammaluokassaan. Samalla hän sai tärkeitä turnauspisteitä tuleviin arvokisoihin.

Aino Tapola harjoituksissa Ruskeasuon pingispöydillä Helsingissä.

16.3. 19:49

Aino Tapola otti torstaina makean voiton Lignanossa Italiassa pidetyissä parapöytätenniskisoissa.

Kakkossijoitettuna kisaan lähtenyt Tapola voitti kaikki neljä vastustajaansa oman vammaluokkansa viiden pelaajan kärjestä. Naisten 1-luokassa oli paikalla maailmanrankingin viisi parasta pelaajaa.

Turnauksen päätösottelussaan Tapola kukisti ensimmäisen kerran urallaan hallitsevan maailmanmestarin Puolan Dorota Buclawin erin 3–2.

Marraskuussa MM-kisojen finaalissa Buclaw kukisti suomalaisässän erin 3–1. Nyt Tapola sai makean hyvityksen. Buclaw on kaksikymmentä vuotta vanhempi kuin Tapola.

”Se oli kuitenkin voitettu hopea. Parapingiksessä ikä tuo vain kokemusta ja rutiinia, jota minulla ei vielä ole riittävästi”, viisi vuotta lajia pelannut Tapola sanoi tuolloin.

Lue lisää: Aino Tapola ällistyttää pingistaidoillaan, vaikka hän kykenee käyttämään vain murto-osaa lihaksistaan

Tapolan seuraava iso tavoite on Pariisin paralympialaiset vuonna 2024. Välietappina sinne ovat syksyllä 2023 käytävät EM-kisat.

Pelaajat ovat paljolti samoja kuin MM-kisoissa ja tällä viikolla Italiassa. Urheilijat saavat turnauksista rankingpisteitä, joiden perusteella he pääsevät arvokisoihin.

Uimahyppyä harrastanut Tapola loukkaantui vakavasti kymmenen vuotta sitten tutussa hypyssä vaahtomuovipaloille. Hän putosi Mäkelänrinteen uimahallin ”volttimonttuun” niin pahasti niskoilleen, että selkäydin katkesi ja hän menetti liikuntakykynsä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat