Esapekka Lappi jyrää kärjessä Meksikossa: ”Samalla tyylillä jatketaan”

Kalle Rovanperä on kisassa kuudentena.

Esapekka Lappi johtaa Meksikossa.

17.3. 17:44 | Päivitetty 17.3. 21:32

Hyundain Esapekka Lappi aloitti hienosti Meksikon MM-rallin perjantaina. Pieksämäkeläinen käytti lähtöpaikkansa hyväkseen ja iski kisan kärkeen 1,4 sekunnin erolla ennen Toyotan Sebastien Ogieria.

”Hyvin on mennyt, eikä mitään draamaa ole sattunut. Oli minulla lenkin viimeisellä pätkällä hidas rengasrikko, mutta se onneksi sattui ihan lopussa, eikä vaikuttanut mihinkään”, Lappi summasi Leonin huoltoparkissa.

”Pieniä virheitä on toki siellä täällä ollut, missä kymmenyksiä on voinut mennä. Kiviä olen myös väistellyt, mutta ihan nätisti on tullut ja kellokin tykkää. Tästä on hyvä jatkaa.”

Lappi myönsi, että vauhtia olisi varaa myös nostaa, mutta toisaalta Meksikossa erikoiskokeet rankaisevat armotta, jos homma menee yliyrittämisen puolelle.

”En missään nimessä rupea mitään muuttamaan. Samalla tyylillä jatketaan. Jos saan kitkettyä pikku virheet pois”, ajat paranevat entisestään.

Kolmantena rallissa ajaa Toyota-kuski Elfyn Evans, joka on jäänyt Lapista 12,5 sekuntia. Hyundain Dani Sordo on neljäntenä ennen tallikaveri Thierry Neuvillea ja Toyotan Kalle Rovanperää.

Rovanperän perjantaiaamu Meksikossa oli odotetun hankala. Kun Ford-kuski Ott Tänak kärsi turbo-ongelmasta, joutui suomalaiskuski ajamaan käytännössä ensimmäisenä autona ja auraamaan tietä takana tuleville.

Eroa kärkeen tuli kolmella pätkällä 29,2 sekuntia. Tänak tipahti teknisen vian vuoksi yli 12 minuutin päähän kärjestä.

”Aika paljon oli aurattavaa. Kun Ott joutui heti ongelmiin, käytännössä me toimimme koko lenkin aura-autona. Ensimmäisen parin pätkän ajat olivat kuitenkin yllättävän hyviä”, Rovanperä totesi.

”Iltapäivällä saattaa olla pitoa enemmän, mutta luulen, että vaikeaa on luvassa. Pienet autot ovat sotkeneet ajolinjat, mutta koetetaan ajaa mahdollisimman kovaa.”

Emil Lindholm johtaa Skodalla WRC2-luokkaa ja on yleiskilpailussa komeasti seitsemäntenä. Perjantain ja lauantain vastaisena yönä Meksikossa ajetaan vielä viisi erikoiskoetta. Kisa päättyy sunnuntaina.

Oikaisu 17.3. kello 19:00. Esapekka Lappi ajaa Hyundain tallissa, ei Toyotalla kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat