Kalle Rovanperä liukasteli Meksikon MM-rallissa – ”Voi olla vaikeaa”

Kalle Rovanperä taisteli koko perjantain auraajana Meksikon MM-rallin erikoiskokeilla.

Kalle Rovanperä on viidentenä Meksikon MM-rallissa avauspäivän jälkeen.

18.3. 12:24

Leon

Kalle Rovanperän päivä oli tasainen Meksikon MM-rallissa, mitä tuloksiin tulee. Tien päällä oli toista. Rovanperä osui kerran kovalla vauhdilla katsojien rakentamaan hiekkaesteeseen ja penkkaan sen verran, että hänen autonsa hybridi rikkoutui.

Illan päätteeksi Kalle Rovanperä summasi päiväänsä rallin viidennellä sijalla.

"Tehtiin se, mitä pystyttiin. Tappiota olisi voinut tulla helposti enemmänkin – jopa 30 sekuntia yhdellä pätkällä, joten olen ihan tyytyväinen.”

Ennen lauantain yhdeksää erikoiskoetta Rovanperä pohti, keiden kanssa hän voisi ajaa vielä kilpaa.

Ainakin neljättä sijaa pitävä Thierry Neuville on hänen haarukassaan. Eroa belgialaiseen on 19,9 sekuntia.

"Täytyy nyt katsoa tulosluetteloa, jos pystyisin taistelemaan lähellä olevien kanssa. Voi olla vaikeaa ajaa Neuville kiinni, sillä hän on ajanut hyvin täällä.”

Taistelumieliala Rovanperällä säilyi koko päivän ajan, vaikka erikoiskoeajat pysyivät kuumimman kärjen takana. Erikoiskokeiden pohja on kova, mutta pintaan jää usein paikoin hieno kerros pölyä, joka tekee tiestä liukkaan.

"Olihan sitä, mutta yhtä liukasta se oli kuin ensimmäisellä lenkillä. Pikkuautojen linjat menivät sisämutkasta toiseen, mikä varsinkin nopeilla osuuksilla vaikutti paljon, kun piti levittää linja takaisin reunoille. Ei siinä hirveästi muuta pystynyt tekemään”, Rovanperä vakuutti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat