Tero Seppälä nousi Oslon takaa-ajossa kymmenenneksi

Pikakisassa huippuonnistumisen saanut Otto Invenius oli 22:s.

Tero Seppälä onnistui takaa-ajossa. Kuva on viime joulukuulta.

18.3. 15:41

Suomen Tero Seppälä kohensi roimasti sijoitustaan ampumahiihdon maailmancupin miesten takaa-ajokilpailussa Oslossa ja ylitti maaliviivan sijalla kymmenen.

Seppälä teki ehjän kilpailun, sillä hän pääsi matkaan pikakisan tulosten perusteella sijalta 22. Suomalainen ampui kisassa kaksi sakkoa, joista toinen tuli kirvelevästi viimeiseltä ampumapaikalta. Loppusuoran taistelussa Seppälä taipui niukasti Tšekin Michal Krcmarille ja Italian Tommaso Giacomelille, mutta suomalaisurheilija nostettiin lopputuloksissa Giacomelin edelle kymmenenneksi.

Sijoitus on Seppälälle kauden paras maailmancupin henkilökohtaisissa kilpailuissa. Suomalainen oli kymmenes myös Oberhofin MM-kisojen yhteislähdössä helmikuussa.

Pikamatkalla komeasti 12:nneksi yltänyt Otto Invenius ampui neljä sakkoa ja oli maalissa 22:s. Sijoitus on Inveniukselle uran toiseksi paras maailmancupissa. Olli Hiidensalo sijoittui 30:nneksi ja Jaakko Ranta 54:nneksi.

Kauden ylivoimainen norjalaishallitsija Johannes Thingnes Bø otti selvän voiton pikakisan ykkössijansa jatkoksi. Ranskan Quentin Fillon Maillet oli toinen ja Norjan Sturla Holm Lægreid kolmas.

Oslossa kilpaillaan kello 16 alkaen naisten pikakilpailu, joka siirtyi sankan sumun takia eiliseltä lauantaille. Maailmancupin kausi päättyy sunnuntaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat