NHL-vahti jäi pukukoppiin – ei suostunut pukeutumaan Pride-aiheiseen paitaan

James Reimeriä ei nähty kaukalossa.

James Reimer pelaa San Jose Sharksissa.

19.3. 8:57

Vancouver

San Jose Sharksin maalivahti James Reimer ei osallistunut lauantaina alkulämmittelyihin joukkueensa kotiottelussa New York Islandersia vastaan.

Sharks pukeutui lämmittelyissä paitaan, joilla viestitetään seksuaalivähemmistöjen olevan tervetulleita jääkiekon pariin.

Ottelu oli seuran Pride-teemaottelu.

Sharks julkaisi ennen ottelua tiedotteen ja Reimerin lausunnon, jossa maalivahti perustelee ratkaisuaan Raamatulla.

”Minulla on henkilökohtainen usko Jeesukseen Kristukseen, joka kuoli ristillä syntieni takia ja joka pyytää minun rakastavan kaikkia ja seuraavan häntä. Sydämessäni ei ole vihaa ketään kohtaan ja olen aina kohdellut kaikkia kohtaamiani ihmisiä kunnioituksella ja ystävällisyydellä”, Reimer sanaili seuran julkaisemassa tiedotteessa.

”Tässä nimenomaisessa tapauksessa minä en halua tukea jotain, joka vastustaa henkilökohtaisia vakaumuksiani, jotka perustuvat Raamattuun, elämäni suurimpaan auktoriteettiin.”

Reimer oli ottelussa Sharksin luukkuvahtina, torjuntavastuussa oli Kaapo Kähkönen. Islanders vei pelin lukemin 4–1.

Kaapo Kähkönen torjui Sharksin maalilla.

Kanadalaisvahti on toinen NHL-pelaaja, joka on tällä kaudella jäänyt pois jäälämmöiltä, koska ei ole suostunut pukemaan paitaa ylleen.

Ensimmäinen oli Philadelphia Flyersin puolustaja Ivan Provorov, joka perusteli ratkaisuaan niin ikään uskonnolla. Provorovin ratkaisu tuli ilmi vasta lämmittelyn aikana, kun häntä ei nähty jäällä.

Provorovin tapauksen jälkeen niin New York Rangers kuin Minnesota Wildkin luopuivat Pride-teemaisista lämmittelypaidoistaan. The Athletic raportoi asian liittyneen joukkueiden venäläispelaajien ”suojeluun”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat