Ampuma­hiihtäjä Mari Eder lopettaa uransa

Eder saavutti urallaan kaksi maailmancupin osakilpailuvoittoa ja yhteensä kolme palkintokorokesijoitusta.

Mari Eder kilpaili maailmancupissa vuodesta 2007 lähtien.

19.3. 15:38

AMPUMAHIIHTÄJÄ Mari Eder, 35, lopettaa uransa. Hän kertoi asiasta sunnuntain Instagram-tilillään.

Eder (os. Laukkanen) kilpaili ampumahiihdon maailmancupissa vuosina 2007–2023. Hän saavutti urallaan kaksi maailmancupin osakilpailuvoittoa ja yhteensä kolme palkintokorokesijoitusta. Arvokisoissa Eder sijoittui parhaimmillaan neljänneksi.

Eder kilpaili urallaan myös useamman kerran maastohiihdon arvokisoissa sprinttimatkoilla.

”On aika sanoa hyvästit. Vaikka kauden lopusta tuli terveysongelmien sävyttämä, olen iloinen, että viime keväänä valitsin tämän tien vielä kerran ja toteutin sen omalla tavallani. Intohimon ja kovan työn tuloksena palasin vielä kerran elämäni huippukuntoon ja mukaan kärkikamppailuihin”, Eder kirjoittaa.

Arvokisoissa Eder sijoittui parhaimmillaan neljänneksi (MM-2017).

”Unelmoin jokaisen huippu-urheilijan tavoin henkilökohtaisesta arvokisamitalista. Lopulta jouduin myöntämään, että minun taitoni, työntekoni tai lahjakkuuteni ei siihen riittänyt.”

”Nyt päätepisteessä on kuitenkin rauhaa. Loppumetreillä opin myös arvostamaan itse sitä valtavaa työmäärää ja sitoutumista, minkä tämä on vaatinut.”

Eder ampui viimeisessä kisassaan Oslossa seitsemän sakkoa ja oli 29:s. Ruotsin Hanna Öberg voitti kilpailun ennen Marte Olsbu Röiselandia ja Anais Chelavier-Bouchetia, jotka päättivät Ederin tavoin uransa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat