Mervi Kallio rikkoi hotellin sääntöjä Saudi-Arabiassa – sali­kielto oli liikaa

Mervi Kallio ihmetteli Saudi-Arabian tasa-arvokäytäntöjä.

Mervi Kallio kertoi hotellivälikohtauksesta Instagram-tilillään.

19.3. 18:55

Viaplayn formula 1 -toimittaja Mervi Kallio on Saudi-Arabiassa raportoimassa F1-kauden toisen GP-viikonlopun tapahtumista vauhtihullulle suomalaiskansalle.

Kalliolla on tapana aloittaa päivänsä aamureippailulla, mutta tämä ei ollut onnistua Saudi-Arabiassa.

Kallio kertoo Instagram-tilinsä tarinoissa kysyneensä hotellin kuntosalin sijaintia ja saaneensa työntekijältä tylyn vastauksen.

”Olemme länsimaisessa hotellissa ja minulle sanotaan, että ’meillä ei ole naisille salia ollenkaan’ ja että ’ei ole ok mennä salille’”, Kallio ihmetteli.

Lue lisää: Saudi-Arabia pesee kovalla rahalla puhtaaksi mainettaan

Kallio kertoi tarinoissaan pitävänsä tärkeänä kunnioittaa vieraan maan kulttuuria ja tapoja, mutta salikielto oli hänelle liikaa.

”Minä kapinoin. Se ei ole ok, että vuonna 2023 Saudi-Arabiassa, missä halutaan nykyään olla niin suvaitsevaisia ja tasavertaisia, naiset eivät saisi mennä salille. Watch me!” Kallio jyrähti loppuun.

Kallio rikkoi kieltoa ja kävi treenaamassa kuntosalilla.

Suomalaisen formulakasvon tylytys osui sopivalle päivälle, sillä Suomessa vietetään tänään sunnuntaina Minna Canthin päivää eli tasa-arvon päivää.

Kallio kertoi saaneensa paljon kannustavia viestejä seuraajiltaan ja kiitti kootusti niistä kaikista.

”En edes tajunnut, että tänään on Minna Canthin päivä. Olen yleensä poliittisesti korrekti, enkä yleensä ota kantaa asioihin, mutta nyt alkoi niin paljon ärsyttämään, että oli pakko ottaa”, Kallio päätti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat