F1-kausi näyttää pelottavan tylsältä – Red Bullin talli­päätös oli sunnuntain ainoa positiivinen asia

F1-kausi näyttää täydelliseltä Red Bullin ylivoimalta, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Jan Vilén.

Red Bull on aloittanut kauden ylivoimaisesti.

19.3. 20:36

Formula 1 -kauden toinen osakilpailu Saudi-Arabiassa vahvisti sen, mikä jo avaus­kilpailussa nähtiin. Red Bull on aivan omaa luokkaansa.

Talli otti jo toisen kaksois­voittonsa, kun Sergio Perez ajoi ruutulipulle ykkösenä ennen Max Verstappenia. Avauskisassa järjestys oli päinvastainen.

Kaksikolle ei ollut uhkaajia, vaikka Verstappen lähti kisaan vasta 15. ruudusta. Hän hyötyi turva-autosta kisan alkupuolella, mutta oli jo siinä vaiheessa noussut hyviin asemiin.

Perez puolestaan lähti kilpailuun paalupaikalta ja ajoi vakuuttavan varmasti voittoon. Vain Aston Martinin Fernando Alonso pystyi hetkeksi ravistelemaan tuttua marssijärjestystä nousemalla lähdöstä kärkeen kolmen kierroksen ajaksi.

Red Bullin ylivoima näyttää niin suurelta, että kaudesta on vaikea odottaa kovin jännittävää. Pienen toivonkipinän jätti kuitenkin Red Bullin päätös.

Talli ei turvautunut tallimääräykseen ja nostanut ykköskuljettaja Verstappenia voittoon Perezin kustannuksella. Näin ollen Verstappen johtaa MM-sarjaa vain pisteellä, jonka hän sai kisan nopeimmasta kierroksesta.

Koko kauden kiinnostavuus näyttäisi riippuvan Perezin vauhdista. Jos se riittää Verstappenin haastamiseen, kääntyvät katseet tallipäällikkö Christian Horneriin.

Jos Horner antaa kuljettajiensa kilpailla, voi kisoissa olla jotain katsottavaa. Muuten ei.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat