Joel Pohjanpalo uhkuu itse­luottamusta jopa aiempaa enemmän – ”Fanit pitivät minua hulluna”

Huuhkajien kuumin hyökkääjä EM-turnauksen avausotteluiden alla on Venezian Joel Pohjanpalo, joka on Serie B:n maali- ja syöttötilastojen kärkisijoilla.

Suomen hyökkääjä Joel Pohjanpalo harjoitteli tiistaina maajoukkueen kanssa sumuisessa Kööpenhaminassa.

Kööpenhamina

Huuhkajien Joel Pohjanpalolta, 28, ei ole koskaan puuttunut itsevarmuutta, mutta ennen EM-karsintojen avausta hän suorastaan pursuaa sitä.

Pohjanpalolle on tullut tällä kaudella roppakaupalla onnistumisia Italian Serie B:n Veneziassa, vaikka joukkueena kausi ei ole ollutkaan yhtä juhlaa.

Pohjanpalo on tehnyt 29 Serie B:n ottelussa kymmenen maalia ja antanut kuusi maalisyöttöä. Tehoillaan hän on sarjan maalintekijätilastossa jaetulla neljännellä sijalla ja samalla sijalla maalisyöttötilastossa.

Hyökkääjän itsetuntoa hivelee myös se, että hän on varakapteenina saanut kapteenin nauhan käsivarteensa viime otteluissa.

”Ei siihen asemaan pääse elleivät seura, pelaajat ja fanit tykkää sinusta. Sitä asemaa ei saa ellei ole tehnyt jotain oikein”, Pohjanpalo kertoi tiistaina Huuhkajien hotellilla Kööpenhaminassa.

Pohjanpalon mukaan hänellä on hyvä suhde Venezian fanien kanssa. He ilahtuivat siitä, että Pohjanpalo muutti asumaan Venetsiassa saarelle. Hänen mukaansa saarella ei ollut kymmeneen vuoteen asunut yksikään pelaaja.

”Fanit pitivät minua hulluna, kun muutin saarelle. Siellä ei ole autoja. Kaikki matkat mennään kävellen tai veneellä.”

Joel Pohjanpalo hymyili tiistaina maajoukkueen harjoituksissa. Hyökkääjällä menee tällä haavaa hyvin seurajoukkueessa.

Huuhkajilla on tällä haavaa hyvä hyökkääjätilanne. Pohjanpalon lisäksi päävalmentaja Markku Kanerva voi laittaa kentälle karsintojen avausotteluissa Tanskaa ja Pohjois-Irlantia vastaan myös Teemu Pukin, Marcus Forssin, Fredrik Jensenin, Benjamin Källmanin tai Oliver Antmanin.

Norwich Cityn tähtihyökkääjä Pukki on ollut poissa otsikoista viime aikoina, mutta hän tehnyt Englannin Mestaruussarjassa tällä kaudella kymmenen maalia ja antanut seitsemän maalisyöttöä.

Pukin tavoin Mestaruussarjassa pelaava Forss on tehnyt Middlesbroughille yhdeksän maalia ja antanut neljä maalisyöttöä.

Pohjanpalo oli aina vuodesta 2013 asti viime kesään saakka Bayer Leverkusenin pelaaja. Leverkusenissa hän vain ei koskaan saanut isoa roolia, ja viisi kertaa hänet lainattiin muualle.

Lue lisää: Joel Pohjanpalosta on kasvanut niin saksalainen, ettei hän välttämättä palaa Suomeen koskaan

Se ralli loppui elokuussa 2022, kun hän siirtyi pysyvällä siirrolla Venetsiaan. Seuralla on suuret suunnitelmat, ja Pohjanpalo halusi olla osa seuran kasvutarinaa. Tämä kausi on vain mennyt täysin penkin alle, ja Venezian pitää varmistaa vielä sarjapaikkansa.

”Tällä hetkellä ainoana tavoitteena on säilyä sarjassa ja aloittaa ensi kaudella puhtaalta pöydältä taistelemaan noususta Serie A:han.”

28-vuotiaana pelaajana Pohjanpalo on saanut roolin, jossa hänen tehtävänään on myös auttaa nuorempia pelaajia.

”On hieno kokea myös tällaista uralla. Sitä kasvaa pelaajana ja ihmisenä, mitä enemmän on pelannut pelejä ja kokenut eri ympäristöjä.”

Samankaltainen rooli hänellä on myös maajoukkueessa.

”Me kokeneemmat yritämme auttaa nuoria pääsemään mukaan joukkueeseen. joukkueeseen on helppo tulla.”

”Paljon näkyy lahjakkuutta. Varmasti uusilla pelaajilla on iso rooli näissä karsinnoissa. Miksei joku heistä voisi tehdä sen viimeisen ison maalin, jolla pääsemme kisoihin. Se olisi hieno tarina.”

Onko tämä parempi joukkue kuin se, joka meni EM-kisoihin?

”Nyt kun minä olen joukkueessa, niin totta kai – se on ainoa oikea vastaus. En ollut viimeksi mukana. Kävin yhden pelin pelaamassa ja loukkaannuin uudestaan.”

EM-karsintojen avausottelu Tanska-Suomi Kööpenhaminassa torstaina kello 21.45 Suomen aikaa. YLE TV2 näyttää ottelun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat