Yli tuhat ukrainalaista pakolaista sai kutsun Wembleylle EM-karsintaan

Englanti ja Ukraina kohtaavat sunnuntaina.

Wembleyn stadion valaistiin Ukrainan lipun värein 27. helmikuuta 2022.

Englannin jalkapalloliitto on kutsunut yli tuhat ukrainalaista pakolaista Wembleyn stadionille seuraamaan Englannin ja Ukrainan välistä EM-karsintaottelua.

Englanti saa Ukrainan vieraakseen sunnuntaina, ja kutsun ovat pakolaisten lisäksi saaneet myös heidän isäntäperheensä. Britannian hallituksen Homes for Ukraine -ohjelma on tarjonnut kodin jo yli 117 000 sotaa pakenevalle ukrainalaiselle.

”Britannia on seissyt Ukrainan kansan rinnalla viimeisen vuoden aikana. Tuhannet ihmiset ovat tehneet osansa toivottamalla ukrainalaiset avokätisesti tervetulleiksi koteihinsa”, urheiluministeri Stuart Andrew sanoo jalkapalloliiton tiedotteessa.

”Teemme edelleen kaikkemme tukeaksemme kaikkia heitä, jotka joutuvat pakenemaan Vladimir Putinin laitonta sotaa. Tämä karsintaottelu tulee olemaan koskettava ja tunteellinen tilaisuus.”

Britannian ukrainalaisten yhdistyksen puheenjohtaja Petro Rewko ylistää brittejä ystävällisyydestä ja myötätunnosta ja kiittää jalkapalloliittoa ja Wembleyä lipuista.

”He [ukrainalaiset] tietysti kannustavat Ukrainaa, mutta juhlivat samalla Englantia ja heidän kannattajiaan todellisen ystävyyden osoittamisesta.”

Loppuunmyytyyn otteluun on tulossa yli 85 000 katsojaa. Heistä 4 200 on ukrainalaisia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat