”Sellainen tilasto, ettei sillä voita yhtään ottelua” – Helsinki Seagulls koki ihme­heräämisen

Seagulls avasi Korisliigan puolivälierät voitolla, jota oli vaikea uskoa avauspuoliajan jälkeen.

BC Nokian Kalle Peltonen (vas.) ja Seagullsin Rene Rougeau ottivat yhteen Helsingissä sunnuntaina.

| Päivitetty

Seagulls aloitti Korisliigan pudotuspelit lähes mahtivoitolla, kun se kaatoi BC Nokian 83–67 (26–34) lähes täydessä Töölön Kisahallissa.

Puolivälierien ensimmäinen kohtaaminen pääsi kunnolla vauhtiin toisen puoliajan alussa, kun Seagulls laittoi ison vaihteen päälle.

Jeffrey Carroll, René Rougeau ja Okko Järvi käynnistivät ilotulituksen, joka käänsi BC Nokian johtoaseman kotijoukkueen eduksi.

Toisen puoliajan alku oli viimeinen hetki ryhdistäytyä, kun sitä ennen ottelu tarjosi kaikkea muuta.

Seagulls pelasi kaunistelematta kelvottoman ensimmäisen puoliajan. Heittäminen kaikilta etäisyyksiltä tuntui olevan erittäin vaikeaa, ja kolmen pisteen kaaren takaa oikeastaan mahdotonta.

Ei tarvitse olla koripallomaisteri, kun ymmärtää, että Seagullsin kolmoset olivat ajanhukkaa avausjaksolla. Tilasto kertoi karun lukeman: 0–15.

”0–15 on sellainen tilasto, ettei sillä voita yhtään ottelua”, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso sanoi.

Tauon jälkeen kaikki muuttui kuin katkaisijaa vääntäen. Kolmannen erän Seagulls vei 36–13.

”En sanonut mitään ihmeempää. Me heitimme hyvin, mutta ne eivät vaan uponneet. Viesti oli, että pitää vaan uskaltaa heittää ja olla rohkea – ja heittää me osataan.”

Järvi kuuluu joukkueen heittäjiin, ja hän ikään kuin harjoitteli avauspuoliajalla. Kaikki neljä kolmosta menivät silloin ohi.

Toisella puoliajalla myös Järven tahti muuttui.

”Kyllä siinä vähän turhautui, ja sitten oli pari pakotettua heittoa”, Järvi kuvaili ottelun alkua.

”En tiedä, oliko siinä jännitystä tai ylilatausta. Kroppakin tuntui tosi tukkoiselta.”

Jälkimmäisellä puoliskolla Järvi otti jopa kaksi peräkkäistä pallonriistoa, joista tuomittiin vastustajalle tahallinen virhe.

”Harmittaa, kun niistä tilanteista olisivat tulleet kauden ensimmäiset donkit”, Järvi sanoi.

Ottelu lähti ensi hetkistä kulkemaan Perrion Callandretin ja Alan Herndonin johdolla BC Nokian tahdissa. Siinä vaiheessa Seagulls ei pystynyt lyömään hanttiin heikolla heittopelillään.

BC Nokia tuli pudotuspeleihin alaloppusarjan ykkösenä allaan seitsemän peräkkäistä voittoa. Kyllä Seagullsinkin kuntopuntari näytti hyviä lukemia ainoana pienenä miinuksena tappio Karhu Basketille yläloppusarjan päätöspelissä.

Korisliigan puolivälierät käynnistyivät lauantaina kahdella ottelulla ja sunnuntain toisessa ottelussa kohtasivat Joensuun Kataja otti kotivoiton KTP-Basketista lukemin 91–81.

Korisliigan pudotuspelit lähtivät käyntiin kuin hidasvauhtinen maraton. Puolivälierin alkukierroksia taotaan viikon välein, mikä tuntuu hassulta. Syy paljastuu Euroopan kentiltä.

Karhu Basket pelaa Fiban Europe Cupin välierissä puolalaista Anwil Wloclawekia vastaan tulevana keskiviikkona ja seuraavan viikon puolivälissä. Kotimaisen liigan joukkueet joutuvat passailemaan Karhun otteluohjelman tahdissa.

Uudet hidastukset voivat tulla, jos Karhu etenee Europe Cupin loppuotteluun (19.4. ja 26.4.) ja pelaa edelleen samaan aikaan Korisliigan pudotuspeleissä.

Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Nokialla ensi lauantaina. Välieriin pääsyyn vaaditaan kolme voittoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat