Lukko haluaa päästä tekemään historiaa – silloin yhden asian täytyy olla tarkasti kohdallaan

HIFK hukkasi yhden ottelupallon, mutta jäljellä on vielä kolme. Niitäkään ei saa, ellei ota väkisin.

Lukon maalivahti Artjom Zagidulin kuului Liigan parhaisiin runkosarjassa. Perjantaina hän torjui hyvin myös pudotuspeleissä

Rauman Lukko otti ensimmäisen askeleen kohti kotimaista kiekkohistoriaa.

Voitto HIFK:sta pitää Liigan puolivälieräsarjan hengissä ja nostaa raumalaiset tulostaululle. IFK johtaa edelleen, mutta nyt numeroin 3–1.

HIFK hukkasi ensimmäisen ottelupallon, mikä ei ole aivan tavatonta. Jäljellä on vielä kolme.

Kolme matsipalloa on paljon, mutta ei niitäkään saa, ellei ota väkisin. IFK:n pahin virhe olisi luottaa sarjan olevan puoliksi taputeltu.

Tässä vähän taustaa, miksi tähän tilanteeseen ajauduttiin.

Runkosarjan pisteet valehtelivat pahasti IFK:n ja Lukon puolivälieräsarjassa. Lukko kamppaili pitkin kautta runkosarjan voitosta, IFK ensin pääsystä kymmenen joukkoon ja lopulta kuuden sakkiin.

Lukko keräsi runkosarjassa 105 pistettä, vaikka lähinnä hävisi sarjan lopuilla kierroksilla. HIFK sai vaivoin 97 pinnaa ja paikan kuuden joukosta.

Kuntopuntari kertoi parhaiten mistä oli kyse. Lukko matkasi täysin eri suuntaan kuin IFK. Samaan aikaan, kun IFK alkoi saada konettaan käyntiin, joutuivat raumalaiset vapaaseen pudotukseen.

Toinen iso seikka löytyi maalien edustalta. Lukon maalivahti Artjom Zagidulin kuului Liigan parhaisiin maratonmaisessa runkosarjassa. Pudotuspeleissä hän lähinnä lahjoitti maaleja stadilaisille.

Ykkössentteri Julius Mattila puhui joukkueen epäonnesta sarjan ensimmäisistä otteluista, mutta sen voisi verhoilla myös Zagidulinin haparoinniksi.

HIFK:n ykkösvahti Roope Taponen aloitti uransa ensimmäiset play offs -ottelut juuri Lukkoa vastaan ja nosti torjuntakäyränsä jyrkkään nousuun. Vaikka olihan Taponen kuulunut pitkin kevättalvea seuran avainpelaajiin.

Jos Zagidulin jatkaa samalla lailla kuin hän pelasi perjantaina Stadin loppuunmyydyssä jäähallissa, alkaa meneillään oleva sarja saada uusia piirteitä.

Kolmessa ensimmäisessä ottelussa Lukosta sai väärän käsityksen, kun joitakin maaleja tuli alennushinnalla. Alepäivät olivat ohi toisesta erästä eteenpäin.

Ensimmäisissä kolmessa kohtaamisessa näytti, että HIFK:sta tulisi Lukon painajainen tänä keväänä. Enää näkymä ei ole yhtä kirkas.

Matka Raumalle tuntuu usein pitkältä ja raskaalta. IFK:lle lähtö länsirannikolle on erityisen kuluttava, mutta yksi ottelupallo on hukattuna.

Blues kampesi KalPan nurin kevään 2012 pudotuspeleissä, kun KalPa johti ottelusarjaa 3–0. Tähän samaan ohueen historiaosioon Lukko liittyisi mielellään.

Yksi asia on varmaa, kun sarja jatkuu. Maalivahtipeli korostuu entisestään. Tähän mennessä nuori Taponen, 22, on kulkenut askeleen edellä.

Niin täytyy jatkua, jos IFK aikoo haastaa Tapparan tänä keväänä.

Tappara on valmis välieräjoukkue ja alkaa odotella vastustajaa itselleen. IFK mielii mukaan siihen ottelupariin.

Lue lisää: HIFK koki kirvelevän jatkoerätappion – Lukon ratkaisija keksi syyn, miksi onnistuminen tuli vasta nyt

Lue lisää: HIFK taipui jatkoerässä, Tappara välieriin – Ilves ja Pelicans väänsivät voitot, HS seurasi puolivälieriä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat