Ilmaveivin sarjayrittäjä Tarmo Reunanen onnistui ja upotti HIFK:n

Reunanen on aiemmin tehnyt maalin ilmaveivillä C-junioreissa TPS:n paidassa.

Tarmo Reunanen tuuletti ilmaveiviosumaansa.

| Päivitetty

Rauma.

Lukko–HIFK 2–1 (voitot 2–3)

HIFK:n ja Lukon viidennen puolivälieräottelusta jää yksi kohtaus ikimuistoisiin liigahetkiin.

Lukon puolustaja Tarmo Reunanen sai kiekon hyökkäysalueella ja luisteli HIFK:n maalin taakse. Siellä kiekko mailan lapaan ja ilmaveivillä verkkoon. Roope Taponen HIFK:n maalilla oli tilanteessa vailla mahdollisuuksia, kun Reunasen suoritus onnistui täydellisesti.

Lukko meni maalilla 2–0-johtoon ajassa 8.11. Peli päättyi lopulta 2–1, joten Reunasen maali jäi voittomaaliksi. Ottelusarja kaventui samalla lukemiin 2–3.

Reunasen, 25, osumaa voi kehua ainakin siitä, että yritys lähti pelissä, jossa joukkue on selkä seinää vasten. Kaukana paineettomasta tilanteesta.

”Siinä kohtaa päätin yrittää, kun pääsin viimeisestä pakista ohi. Sain hyvän vauhdin. Ajattelin, että ei välttämättä maalivahti tai kukaan muukaan ajattele, että pakki koittaisi tuollaista”, Reunanen sanoi maalistaan.

Tarmo Reunanen sai kiekon täydellisesti lapansa päälle.

Vaikka ilmaveivejä nähdään huipputasolla harvakseltaan, yrityksen puutteesta Reunasella ei ole omien sanojensa mukaan jäänyt aiemminkaan kiinni.

”Liigassa olen yrittänyt varmaan vähän liiankin monta kertaa. C-junnuissa Tepsissä joskus Ässiä vastaan olen tehnyt ilmaveivimaalin. Siellä on vielä potenssiin kaksi ollut yrityksiä verrattuna liigaan. Jotkut haluaa niistä eroon, mutta mennään vaistolla”, Reunanen sanoi.

Lukko-pakki sanoo, että voittaminen motivoi häntä riippumatta siitä pelataanko Liigan playoffeja vai heitetäänkö mökkitikkaa. Avainasia voittoihin on hänen mielestään rohkeus.

”Ne pääsevät pisimmälle, jotka ovat rohkeita mutta fiksuja.”

Sarjan viidennessä pelissä oli vastakohtaisuutta moneen aiempaan kaksikon peliin verrattuna. Aiemmissa peleissä Lukko on lyönyt päätään HIFK-vahti Taposeen, mutta nyt HIFK ei löytänyt keinoja lyödä kiekkoa verkkoon.

Lukko otti pelissä seitsemän kahden minuutin rangaistusta, mutta HIFK sai tehtyä vain yhden ylivoimamaalin. Kavennuksen viimeisteli toisessa erässä Sebastian Dyk.

”On sanomattakin selvää, että otimme liikaa jäähyjä. Perjantaina otimme yhden. Se kuluttaa tosi paljon alivoimapelaajia. Se on ihan selkeä juttu, että meidän pitää parantaa maanantaille. Vastustajalla on vielä laatuylivoima”, Reunanen sanoi Lukon jäähypenkin kuluttamisesta.

Sarjan pelit jatkuvat maanantaina HIFK:n kotipelillä Nordenskiöldinkadun jäähallissa. Lukko on napannut seitsemän peräkkäisen tappion perään kaksi voittoa ja HIFK saa vastaansa jatkuvasti paremmalla itseluottamuksella pelaavan joukkueen.

”Koko ajan on ollut hyvä fiilis. Olemme pelanneet hyvää kiekkoa koko ajan. Olemme päästäneet halpoja maaleja ja olleet tehottomia. Fiilistä ja uskoa on ollut koko ajan”, Reunanen sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat