Syitä Ruotsin tyrmäys­tappioon EM-karsinnassa etsitään liian liukkaasta koti­nurmesta

Ruotsi hävisi Belgialle 0–3 Tukholman Friends-areenalla pelatun EM-karsintaottelun.

Zlatan Ibrahimović tuli vaihdosta kentälle EM-karsintaottelussa.

Jalkapallon EM-karsinnat alkoivat Ruotsin kannalta melkoisella tyrmäyksellä, sillä Belgia haki 3–0-vierasvoiton Tukholman Friends-areenalta. Ottelun sankariksi nousi Romelu Lukaku, joka teki Belgian kaikki maalit.

Ruotsissa tappiota on vaikea sulattaa, ja nyt huomio on kiinnitetty Friends-areenan nurmeen, joka vaihdettiin vain kaksi viikkoa sitten Melodifestivalenin jälkeen.

Aftonbladet luettelee maalitilanteita, jotka Ruotsi menetti liukastumisten takia. Emil Forsbergilla oli rangaistusalueella avoin paikka – liukastui. Mattias Svanberg sai pallon Dejan Kulusevskilta laukaisupaikkaan – liukastui. Ja vielä Zlatan Ibrahimović: otti pallon rinnalla alas rangaistusalueella ja menetti tasapainonsa – liukastui.

Aftonbladetin mukaan oli vielä lisääkin tilanteita, joissa Ruotsin pelaajat eivät pysyneet pystyssä liukastumisten takia.

”Liukastelimme paljon, mutta en aio siitä valittaa tai sanoa mielipidettäni. Se oli samanlainen kaikille”, Zlatan sanoi ottelun jälkeen.

Sen sijaan Ruotsin maajoukkueen päävalmentaja Janne Andersson oli erittäin tuohtunut.

”Meidän täytyy keskustella tästä. Se näytti oudolta useita kertoja, ja liukastelimme, kun meillä oli hyviä mahdollisuuksia. Meidän pitää katsoa pelaajien kenkävalintojakin”, Andersson totesi Aftonbladetille.

”Missään tapauksessa vika ei ole nurmimatossa. Meidän ei pidä syyttää mitään, ja on erityyppisiä jalkapallokenkiä.”

Hyökkääjä Alexander Isak sanoi myös liukastuneensa kerran. Hän epäili kentän ruohomattoa.

”Jos ruoho on liian huono, se on syytä vaihtaa. Täällä ruoho ei ole aina ollut hyvätasoinen.”

Kulusevski muistutti, että kenttä oli sama molemmille joukkueille. Myös Belgian tähtipelaaja Kevin De Bruyne sanoi, että kenttä ei ollut täydellinen, mutta sellaista jalkapallon pelaaminen välillä on.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat