HIFK taipui Lukolle toisen kerran katkopaikassa – KalPa murskasi Pelicansin

HIFK:n kapteeni Teemu Tallberg sai kovan laukauksen päähänsä ja jätti kaukalon toisessa erässä.

Helsingin IFK:n kultakypärä Eetu Koivistoinen maistoi Lukon Sebastian Revon poikittaista mailaa lauantaina Raumalla. IFK pääsi rikkeen ansiosta kahden miehen ylivoimalle, mutta ei onnistunut maalinteossa.

| Päivitetty

Helsingin IFK hävisi toisen kerran peräkkäin Rauman Lukolle jääkiekon Liigan puolivälierissä. Lukko kaatoi IFK:n kotonaan 2–1 ja kavensi ottelusarjan 2–3:een.

”Tosi tasainen [peli], niin kuin on ollut mielestäni kaikki tähän asti. Tämä on ollut hieno sarja, kovaa playoff-kiekkoa”, Lukon Tarmo Reunanen kertasi C Morella.

Reunanen iski ottelun voittomaaliksi jääneen 2–0-osuman upealla ilmaveivillä ajassa 8.11. Hän harhautti Johan Motinin kulmassa, kiersi maalin ja upotti ilmaveivin Roope Taposen selän taakse pienestä kulmasta Christian Kåsastulin edestä.

”En minä tuosta paikasta oikein muuta keksi, jos maalia yrittää. Kyllä tässä on uran aikana tullut muutaman kerran yritettyä. Kiva paikka ja iso maali”, hän sanoi.

Lukon avausmaali syntyi ylivoimalla Harri Kainulaisen lavasta.

IFK teki ainoan maalinsa ajassa 21.59, kun Sebastian Dyk osui pelikiellostaan vapautuneen Ilari Melartin viivalaukauksen irtokiekosta ylivoimalla.

Joukkue menetti toisessa erässä kapteeninsa Teemu Tallbergin, joka pelasi alivoimalla uhrautuvasti ja sai Lukon Julius Mattilan kovan laukauksen päähänsä.

Kypärällään laukauksen torjunut Tallberg luisteli omin jaloin vaihtopenkille, mutta poistui pukukoppiin hetkeä myöhemmin.

IFK pääsee seuraavan kerran yrittämään ottelusarjan katkaisua maanantaina. Kuudes puolivälieräottelu pelataan Helsingissä kello 18.30.

Tarmo Reunanen iski upean ilmaveivimaalin HIFK:n Roope Taposen taakse ja vei Lukon 2–0-johtoon. Puolustaja Christian Kåsastul seurasi suoritusta aitiopaikalta.

KalPa oli tyly isäntä lauantain toisessa puolivälieräottelussa Kuopiossa. Se murskasi Pelicansin maalein 5–1 ja tasoitti ottelusarjan lukemiin 3–3.

”Kyllä me oltiin tosi hyvin valmistauduttu, ja paljon energisempi ja luistelevampi joukkue tuolla. Tavallaan oli ihan yhtä päätyä tämä peli”, KalPan valmentaja Tommi Miettinen tiivisti C Morella.

KalPan tehomies oli ruotsalaishyökkääjä Max Görtz (2+1), joka teki isäntien 1–1- ja 3–1-osumat sekä alusti Anton Karlssonin päätöserässä tekemän 5–1-maalin.

Maalinteossa KalPalta onnistuivat myös Jaakko Lantta ja Lasse Lappalainen. Pelicans avasi maalihanat Ben Bloodin osumalla.

”Kyllä siellä meni aika paljonkin asioita pieleen tänään. Jos häviää 5–1, niin hirveän montaa asiaa ei ole mennyt hyvin, mutta kaveri oli erittäin hyvä”, Pelicans-luotsi Tommi Niemelä tiivisti C Morella.

Seitsemäs ja ratkaiseva puolivälieräottelu pelataan tiistaina Lahdessa.

HS seurasi otteluita hetki hetkeltä. Seuranta löytyy tämän jutun alaosasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat