Kanervan mukaan Huuhkajien ei kannata lähteä keskitys­kisaan Pohjois-Irlantia vastaan

Huuhkajat sai jobinpostia Pohjois-Irlanti-ottelun alla. Kanervan mukaan joukkueen terveystilanne on paranemassa.

Päävalmentaja Markku Kanerva ja Glen Kamara saapuivat kansainväliseen lehdistötilaisuuteen Belfastin Windsor Park -stadionilla.

| Päivitetty

Belfast

Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan mukaan hänen suhtautumisensa EM-karsintojen toiseen otteluun ei muuttunut avausottelun tappion jälkeen. Torstain tappiollinen Tanska-ottelu oli lähtökohtaisesti vaikein ottelu Huuhkajien karsintaohjelmassa.

”Joka pelistä lähdemme hakemaan voittoa. Olisiko se muuttanut asetelmia, jos olisimme saaneet pisteen Tanskalta? Ei olisi”, Kanerva kertoi lauantaina Belfastissa.

Huuhkajien tavoitteena on olla karsintalohkossaan kahden parhaan joukkueen joukossa ja voittaa paikka EM-turnaukseen, ja Pohjois-Irlanti on Suomen päävastustajia.

”Tavallaan ottelu on sellainen kuuden pisteen ottelu. Emme tietenkään halua antaa heille kolmen pisteen etua. Jos peli on hallussa, miksi emme satsaisi voittoon.”

”On myös henkisesti tärkeätä, että saamme tyydyttävän alun [karsinnoille], josta on hyvä jatkaa. Nyt mitataan taas joukkueen henkistä kanttia.”

Kanerva oli suomalaismedian haastateltana joukkueen hotellilla Belfastissa lauantaina.

Pohjois-Irlannin päävalmentajaksi palannut Michael O’Neill otti ensimmäisessä ottelussaan voiton San Marinosta. O’Neill käytti ottelussa kolme topparia, ja Kanerva arveli kollegansa jatkavan samalla systeemillä.

”Pohjois-Irlanti on fyysinen joukkue. Ottelussa varmasti korostuu kaksinkamppailupelaaminen”, Kanerva sanoi.

”He pyrkivät luomaan vastustajalle painetta. Sieltä tulee pidempää palloa, aikaisia keskityksiä ja kovia tappeluita kakkospalloista.”

Kanervan mukaan sunnuntain kotijoukkueen pelaamiselle on leimallista se, että se antaa paljon painetta maalille. Laitapakit tulevat vastustajan rangaistusalueelle, hyökkäävät keskikenttäpelaajat tekevät syvyysjuoksuja ja hyökkäyksiä päättämässä on kaksi kärkeä.

Vastustajasta löytyy myös hyödynnettäviä heikkouksia. Kanerva oli pannut merkille, miten Kreikka ja Kosovo pystyivät hyödyntämään Pohjois-Irlantia vastaan tilanteenvaihtoja. Pohjois-Irlannin nousevien wingbackien selustasta voi aueta tilaa.

”Kun selustassa on tilaa, se pitää nopeasti hyödyntää. He ovat hyviä puolustamaan omaa rangaistusaluettaan.”

”Keskityskilpailussa emme välttämättä pärjää. Keskitykset eivät ole koskaan olleetkaan vahvuutemme. Yritämme pelata palloa hyökkääjille jalkaan, tyhjentää kymppialuetta ja päästä siitä sitten murtautumaan.”

Markku Kanerva käveli Windsor Park -stadionin nurmella ennen Huuhkajien lauantai-illan harjoituksia.

Kotijoukkueen puolustajien joukossa on useampi Englannin Mestaruussarjan pelaaja, ja myös Newcastle Unitedin Valioliiga-pelaaja, vasen laitapakki Jamal Lewis, joka on tuttu Teemu Pukille Norwich Citystä. Keskikentältä ja kärjestä löytyy myös Mestaruussarjan pelaajia.

Huuhkajien joukkueeseen on tullut viikon aikana pieniä muutoksia. Niilo Mäenpää joutui vatsataudin takia sivuun. Toppari Arttu Hoskonen loukkaantui harjoituksissa, ja hänen tilalleen lensi lauantai-illaksi Miro Tenho.

Tanska-ottelussa loukkaantuneiden Richard Jensenin ja Robin Lodin tilanne näyttää Kanervan mukaan myönteiseltä. Aiemmin viikolla flunssasta kärsinyt Rasmus Schüller on taas pelikunnossa.

”Hän ei välttämättä ole ihan täydessä tikissä, mutta parempaan suuntaan hän on menossa.”

Rasmus Schüller oli lauantaina jälleen harjoittelukunnossa toivuttuaan flunssasta.

EM-karsintaottelu Pohjois-Irlanti-Suomi sunnuntaina Belfastissa kello 21.45 Suomen aikaa. YLE TV2 näyttää ottelun.

Oikaisu kello 18.45: Korjattu ottelun alkamisaika oikeaksi.

Lue lisää: Huuhkajat hävisi jo kättelyssä kamppailut – Kanervan pitää piilottaa Suomen heikkoudet

Lue lisää: Oliver Antmanin upea tasoitus ei riittänyt, kun Tanska iski lopussa kahdesti

Lue lisää: Suomalainen poikkeus­lahjakkuus on koulun rehtorin mukaan esi­merkki siitä, miten elämässä voi menestyä muutenkin kuin akateemisilla taidoilla

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat