Ville Peltonen ylisti lämärin kypärällään torjunutta HIFK-kapteenia: ”Kertoo Talen sydämestä”

Uhrautuvaa alivoimaa pelannut Teemu Tallberg blokkasi kovan laukauksen päällään.

HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen ylisti kapteeninsa Teemu Tallbergin uhrautuvaa pelaamista.

Helsingin IFK:n päävalmentajalla Ville Peltosella ei ollut viidennen Lukko-puolivälierän lehdistötilaisuudessa kerrottavanaan tietoa kapteeni Teemu Tallbergin voinnista.

”Ei ihan tarkkaa tietoa vielä, mutta kertoo ’Talen’ sydämestä”, Peltonen suitsutti C Moren televisioimassa lehdistötilaisuudessa.

Tallberg pelasi toisessa erässä uhrautuvaa alivoimaa ja blokkasi Lukon Julius Mattilan laukauksen kypärällään.

Kovan laukauksen päähänsä saanut kippari jäi hetkeksi makaamaan kaukaloon, mutta luisteli omin jaloin vaihtopenkille. Lopulta hän poistui pukukoppiin, eikä enää palannut.

”Upeaa tarinaa tälle joukkueelle kapteenina tekee koko ajan. Tuommoisia blokkeja ottaa, ja hän jos joku varmasti on niin nopeasti takaisin kuin vaan pystyy.”

”En ihmettelisi, vaikka olisi seuraavassa pelissä. Toivotaan näin”, Peltonen lisäsi maanantaina Helsingissä pelattavaan kuudenteen puolivälierään viitaten.

Lukko kaatoi IFK:n Raumalla maalein 2–1 ja kavensi otteluvoitot 2–3:een.

”Monella muulla tavalla hyvä, paitsi tuloksen kohdalla”, Peltonen tiivisti lauantai-illan.

”Se on osa playoffia. Ansaitaan enemmän seuraavassa pelissä. Taistelua, hyvää sitkeyttä ja paljon parempaa pelaamista kuin esimerkiksi eilen [perjantaina]. Eteenpäin.”

IFK avasi puolivälieräsarjan kolmella peräkkäisellä voitolla. Perjantaina se kuitenkin taipui Lukolle kotonaan jatkoajalla ja hävisi toisessa katkopaikassaan lauantaina.

Peltonen uskoi viidennen puolivälierän jälkeen, että maanantaina Helsingissä nähdään hyvin samankaltainen ottelu kuin pudotuspelisarjan aiemmat kamppailut ovat olleet.

”Nämä ovat olleet erittäin tasaisia pelejä kaikki. Kova vastus ja kaikki on pelissä. Upeaa lätkää, halutaan olla pikkuisen vielä parempia”, hän sanoi.

Lukon päävalmentaja Marko Virtanen oli ajoittain eri mieltä tuomioista. Ottelun toinen päätuomari Riku Brander sai kuunnella Virtasen tiukkasanaista palautetta.

Peltosen virkaveli Marko Virtanen kehui Lukon sisääntuloa otteluun. Perjantain voitto antoi hänen mukaansa hyvän siemenen lauantaiksi.

”Se nyt vaan sitten se latinki valitettavasti meni yksinkertaisesti yli”, hän sanoi.

Lukko sai lauantaina seitsemän kahden minuutin jäähyä, mikä oli Virtasen mielestä liikaa. Hän lisäsi olleensa osasta tuomioita eri mieltä.

"Se meni vähän sellaiseksi selviytymiseksi siinä koko ajan. Tavallaan IFK:lla oli oikeastaan koko ajan se momentum”, Virtanen sanoi.

”Ehkä se nyt sitten meille kääntyi se voileipä meille oikein päin lattialle pudotessaan.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat