Sveitsin Renato Steffen teki hattutempun 25 minuutissa

Sveitsi jyräsi EM-karsinnoissa vakuuttavan 5–0-voiton Valko-Venäjästä.

Renato Steffen viimeisteli kolme maalia, kun Sveitsi avasi EM-karsinnat 5–0-vierasvoitolla Valko-Venäjästä. Ottelu pelattiin Serbian Novi Sadissa ilman yleisöä.

Sveitsin hyökkääjä Renato Steffen oli lauantai-iltana ensimmäisinä pelattujen jalkapallon EM-karsintaotteluiden tähti.

31-vuotias Steffen viimeisteli hattutempun, kun Sveitsi haki Valko-Venäjästä 5–0-vierasvoiton Serbian Novi Sadissa pelatusta ottelusta.

Valko-Venäjä joutuu pelaamaan kotiottelunsa puolueettomalla kentällä ja suljetuin ovin, koska maa tukee Venäjää, joka käy veristä ja täysimittaista hyökkäyssotaa Ukrainassa.

”Olen ylpeä, mutta ensimmäinen ja tärkein asia on, että voitimme joukkueena. Jos sen jälkeen onnistun kruunaamaan suoritukseni, niin sitä paremmalta se tuntuu”, Steffen kommentoi sveitsiläislehti Tages-Anzeigerin mukaan.

Steffen tarvitsi osumiinsa vain 25 minuuttia. Hän osui ensimmäisen kerran 4. minuutilla, jatkoi maalitehtailuaan 17. minuutilla ja täydensi hattutemppunsa 29. minuutilla.

Neljään A-maaottelumaaliin noussut Steffen oli maalannut edellisen kerran Sveitsille lokakuussa 2021 Liettuaa vastaan. Hän käytti 29 ensimmäisessä maaottelussaan 1 152 minuuttia yhden maalin tekemiseen. 30:s maaottelu oli jättimenestys.

Luganon hyökkääjästä tuli jo EM-karsintojen kolmas hattutempun tehnyt pelaaja.

Tanskan Rasmus Højlund iski hattutempun Suomen verkkoon torstain 3–1-kotivoitossa ja Belgian Romelu Lukaku teki perjantaina kaikki maalit 3–0-vierasvoitossa Ruotsissa.

Valko-Venäjä ja Sveitsi karsivat EM-kisapaikasta I-lohkossa, jossa Israel ja Kosovo pelasivat lauantaina alkuillasta 1–1-tasapelin.

Alkuillan aikana pelattiin myös kaksi muuta ottelua. A-lohkossa Skotlanti voitti Kyproksen kotonaan 3–0 ja D-lohkossa Turkki kaatoi Armenian vieraissa 2–1.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat