Eero Hirvonen yllättyi hiihto­vauhdistaan, toivoi kilpa­kumppaneiltaan kovempaa vauhtia

Eero Hirvonen sijoittui parhaana suomalaisena 11:nneksi yhdistetyn maailmancupin päätöskilpailussa Salpausselällä. Saksan Eric Frenzel lopetti pitkän ja menestyksekkään uransa.

Eero Hirvonen päätti kautensa 11. sijaan Salpausselällä.

Suomen Eero Hirvonen päätti yhdistetyn maailmancupin kauden 11. sijaan sunnuntaina Lahdessa käydyssä kilpailussa. Hirvonen hyppäsi 122,5 metriä ja lähti kymmenen kilometrin hiihto-osuudelle 13:ntena. Hän kukisti hiihto-osuuden lopussa Saksan Jakob Langen ja Julian Schmidin.

”Yllättävän hyvin kulki, mutta olisin toivonut porukalta vielä kovempaa tahtia. Itävaltalaisilla sukset eivät luistaneet, joten oli vaikea hiihtää yksin kiinni edellä olevia”, Hirvonen sanoi.

Kun letkalla ei ollut tarpeeksi menohaluja, hupenivat mahdollisuudet kymmenen parhaan joukkoon pääsemisestä.

Ilkka Herola epäonnistui mäessä ja nousi ladulla 29:nneksi. Arttu Mäkiaho oli kolmanneksi parhaana suomalaisena 34:s.

”Hiihto ei ollut yhtään parempaa kuin eilenkään (lauantaina)”, hiljattain koronaviruksen kolmannen kerran sairastanut Mäkiaho tuumi.

Saksan Eric Frenzel päätti Salpausselän maisemissa uransa ja sai jo aamupäivän mäkiosuuden suorituksensa jälkeen raikuvat aplodit yleisöltä. Hiihto-osuuden lopussa 34-vuotias saksalainen vetäisi ylleen värikkään ”erikoisliivin” ja hiihti se yllään maaliin.

Suomalaisista Herola, Hirvonen ja Mäkiaho olivat ehtineet maaliin jo ennen saksalaista ja liittyivät kilpakumppanien muodostamaan kunniakujaan. Frenzel oli 40:s.

Hän saavutti hurjat 25 arvokilpailumitalia ja voitti maailmancupin kokonaiskilpailun viidesti.

Tämän kauden MM-kilpailuissa neljä kultamitalia rohmunnut ja loppukautta muutenkin hallinnut Norjan Jarl Magnus Riiber nappasi viikonlopun toisen voittonsa ennen maanmiestään Jens Lurås Oftebroa ja Viron Kristjan Ilvestä.

Itävallan Johannes Lamparter varmisti maailmancupin kokonaiskilpailun voiton jo lauantaina. Hän oli päätöskilpailussa 14:s.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat