Perttu Hyvärisen ennustus kävi toteen: ”Minun tuuriani”

Perttu Hyvärinen sai ennätyssumman palkintorahoja. Käyttötarkoituskin on selvillä.

Perttu Hyvärinen oli kauden päätösmatkalla 13:s.

Lahti

Perttu Hyvärinen kaipasi kesälomalle sunnuntaina Lahdessa. Hän myönsi, että keskittyminen ei riittänyt loppuun asti 20 kilometrin (p) yhteislähtökisassa, jonka 13:nneksi hän suksi.

Myös mediavelvollisuudet alkoivat kyllästyttää.

”Hiihdin itseltäni jalat alta, sitten hiihtelin maaliin. Kausi oli siinä, siis oikeat kisat. Kiitos!” hyväntuulinen Hyvärinen ruoti kisaansa ja oli jo valmiina poistumaan paikalta.

Hyvärisen pakomatka ei ehtinyt edes alkaa, kun lisäkysymysten tulva pysäytti hänet.

Kuopiolainen kertoi ”ajaneensa liian kovaa” toisen kierroksen, mikä kostautui lopussa.

”Lähdin hakemaan kiripisteitä, koska top kymppi oli distanssicupissa mahdollinen. Tulikohan se? Minun tuurillani ei, vaan jäin niukasti ulos”, hän pohdiskeli ja oli oikeassa: normaalimatkojen cupin kymmenes sija jäi kahden pisteen päähän.

Perttu Hyvärinen ajoi liian kovaa.

Hyvärisestä kuoriutui täysi kansansuosikki viimeistään MM-hiihdoissa. Äärisympaattinen hiihtäjä on aiemminkin väläytellyt viipyilevää huumoriaan, mutta tänä talvena läpänheitto ja yleinen kikkailu kiihtyivät uusiin sfääreihin.

Suosiota ei voinut olla huomaamatta sunnuntainakaan. Hyvärinen kehui Salpausselän yleisöä maasta taivaisiin.

”Täytyy sanoa, että nautin tästä tilanteesta täysin. Mieletöntä kannustusta. Tykkään siitä, kun urheilija otetaan älyttömän hienosti vastaan, kun menee hyvin. Silloin kun menee huonosti, palaute on suoraa.”

Hyvärinen kertoi nähneensä ladun varressa hänen viiksiään esittäviä piirroksia ja muita taideteoksia. Hän vastasi ihailuun heittämällä varusteitaan Lahden hiihtostadionin pääkatsomoon.

Hyväriseltä kysyttiin, onko tilanne äitynyt siihen pisteeseen, että hän joutuu pelkäämään katsomosta lentäviä alusvaatteita.

”Sitä mä olen odottanut, mutta ei ole näkynyt. Talvilaji on siitä huono.”

Perttu Hyvärinen aikoo säilyttää kulttimaineeseen nousseet viiksensä.

Hyvärisen maailmancupkausi oli sen verran väkevä, että hän tienasi ennätykselliset palkintorahat, vajaat 13 000 euroa.

”Eiköhän palkintorahat mene lainojen maksuun: asuntolainaa on reilusti, mehtää ja sellaista. Korotkin kun ovat nousseet nyt mukavasti. Saan ne kyllä tuhlattua viimeisen penniin, hän vakuutti ja ilmoitti sitten ’lähtevänsä pois’, yleisön sekaan”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat