Emil Ruusuvuori jatkoi vakuuttavasti Miamissa, eteni neljännelle kierrokselle

Suomalaispelaaja oli viimeksi 16 parhaan joukossa Miamissa vuonna 2021.

Emil Ruusuvuori pelasi vakuuttavasti Miamin turnauksen kolmannella kierroksella.

| Päivitetty

Suomen Emil Ruusuvuori eteni sunnuntaina kaksinpelin neljännelle kierrokselle Miamissa pelattavassa tenniksen ATP Masters -turnauksessa. Kyseessä on toinen kerta, kun Ruusuvuori eteni 16 parhaan joukkoon Miamissa. Suomalaispelaaja oli viimeksi neljännellä kierroksella Miamissa vuonna 2021.

Ruusuvuori kohtasi kolmannella kierroksella Japanin Taro Danielin. Vajaa kaksi tuntia kestänyt ottelu päättyi Ruusuvuoren voittoon erin 6–3, 7–6 (7–3).

Kyseessä oli pelaajien toinen kohtaaminen. Myös vuonna 2020 Ruusuvuori voitti japanilaisen kahdessa erässä ATP Challenger -kiertueella Australiassa.

Daniel on maailmanlistalla 97. sijalla, kun Ruusuvuoren sijoitus on 54:s. Daniel pudotti aiemmassa ottelussaan Saksan Alexander Zverevin jatkosta.

”Taro on ollut todella hyvässä kunnossa ja voittanut kovia nimiä jatkuvasti tässä parin viikon aikana. Kyllä sen huomasi, että hyvin pelaa, mutta hyvin löytyivät ne keinot ja ajat, milloin iskeä. Pystyi olemaan tosi aggressiivinen ja tulla verkolle, se oli tänään se avain”, Ruusuvuori kommentoi ottelun jälkeen.

Tiistaina neljännellä kierroksella Ruusuvuori saa vastaansa Hollannin Botic van de Zandschulpin, joka yllätti Norjan Casper Ruudin 3–6, 6–4, 6–4. Van de Zandschulp on ATP-rankingissa sijalla 32 ja Ruud sijalla 4.

Turnauksessa on jatkossa myös nelinpelissä Harri Heliövaara brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa. Viidenneksi sijoitettu pari saa toisella kierroksella vastaansa kazakstanilaisen Aleksandr Bublikin ja serbialaisen Miomir Kecmanovicin, jotka ovat sijoittamattomia.

Lisäys 27.3.2023 kello 07.52: Lisätty Ruusuvuoren seuraavan kierroksen vastustaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat