Ranskan urheilu­ministeri: KOK:n Venäjä-suositus ei sido Pariisin olympialaisia

KOK päätti tiistaina siirtää vastuuta venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden kilpailuoikeuksista kansainvälisille lajiliitoille.

Ranskan urheiluministeri Amelie Oudea-Castera kommentoi KOK:n suositusta.

Ranskan urheiluministerin Amelie Oudea-Casteran mukaan Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n tiistain suositus ehdoista, joilla venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat voisivat palata kansainvälisiin urheilutapahtumiin, ei tällä hetkellä sido Pariisin vuoden 2024 kesäolympialaisten järjestäjiä.

KOK päätti tiistaina siirtää vastuuta venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden kilpailuoikeuksista kansainvälisille lajiliitoille. KOK määritteli suosituksen ehdoista, joilla lajiliitot voivat palauttaa kyseisten maiden yksittäisten urheilijoiden kilpailuoikeudet.

Kilpailuoikeuksia ei esimerkiksi voi palauttaa joukkueille, sotaa tukeville urheilijoille tai Venäjän tai Valko-Venäjän puolustusvoimissa tai turvallisuusviranomaisten palveluksessa työskenteleville urheilijoille. Venäläis- ja valkovenäläisurheilijat osallistuisivat kisoihin niin sanottuina neutraaleina urheilijoina.

”KOK:lla on viimeinen sana määrittää urheilijoiden osallistumisehdot. Toisaalta isäntämaan valtionpäämiehen (Ranskan presidentti Emmanuel Macron) ääntä kuullaan KOK:n päätöksenteossa”, Oudea-Castera sanoi.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat