Thomas Bach ei sulata KOK:n Venäjä-suunnitelmien kritisointia

Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach pitää vaikutusyrityksiä valitettavina.

Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtajan Thomas Bachin mukaan kritiikki on vahvistanut olympialiikkeen yhtenäisyyttä.

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach pitää valitettavana kritiikkiä, jota osa Euroopan maiden hallituksista on esittänyt KOK:n suunnitelmia kohtaan.

KOK antoi tiistaina suosituksen ehdoista, joilla venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat voisivat palata kansainvälisiin urheilutapahtumiin.

Kilpailuoikeuksia ei voisi palauttaa joukkueille, sotaa tukeville urheilijoille tai Venäjän tai Valko-Venäjän puolustusvoimissa tai turvallisuusviranomaisten palveluksessa työskenteleville urheilijoille. Venäläis- ja valkovenäläisurheilijat osallistuisivat kisoihin niin sanottuina neutraaleina urheilijoina.

Kritiikkiä ovat esittäneet muun muassa Ukraina, Puola ja Tšekki. Bachin mukaan suunnitelmia kritisoivat maat puuttuvat urheilun itsenäisyyteen.

”On valitettavaa nähdä, että joillakin hallituksilla ei ole halua kunnioittaa olympialiikkeen enemmistöä tai urheilun autonomiaa”, Bach kommentoi uutistoimisto Reutersin mukaan torstaina.

”On valitettavaa, että nämä hallitukset eivät käsittele kaksoisstandardeja. Emme ole nähneet yhtään kommenttia liittyen urheilijoihin, jotka tulevat 70 muusta sodasta ja konfliktiin osallistuvasta valtiosta.”

Bachin mukaan kritiikki on vahvistanut olympialiikkeen yhtenäisyyttä. Hänen mukaansa hallitukset eivät voi olla päättämässä, ketkä saavat kilpailla missäkin kilpailussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat