Norjan hiihto­tähti lopettaa uransa – suomalais­hiihtäjät reagoivat Instagramissa

Ragnhild Haga voitti urallaan kaksi olympiakultaa.

Ragnhild Haga voitti 10 kilometrin (v) olympiakultaa vuonna 2018.

Maastohiihdon kaksinkertainen olympiavoittaja Ragnhild Haga ilmoitti torstaina lopettavansa aktiiviuransa. Norjalaishiihtäjä Haga, 32, kertoi päätöksestään Instagramissa sijoituttuaan 11:nneksi maansa mestaruuskisojen 5 kilometrin kilpailussa.

Hagan uran ehdoton tähtihetki osui Pyeongchangin talviolympialaisiin 2018, kun hän nappasi kultaa 10 kilometrillä ja viestissä.

Pyeongchangin jälkeen Haga ei yltänyt arvokisoissa palkinnoille, mutta uran viimeiseksi jäänyt kausi toi vielä yhden upean hetken, kun norjalainen juhli vajaat kolme viikkoa sitten historiallisen 50 kilometrin maailmancup-kilpailun voittoa Oslossa.

”Tunnen, että tarvitsen muutosta elämääni, vaikka tämä on myös surullista ja outoa. Odotan innolla uusia tavoitteita, kuntourheilijana olemista ja sitä, että saan olla enemmän kotona niiden ihmisten kanssa, jotka ovat tukeneet minua hiihtourallani eniten”, Haga kirjoitti Instagramissa.

Monet huippuhiihtäjät ovat kommentoineet Hagan julkaisua.

”Olet ollut monelle inspiraation lähde. Sinua jäädään kaipaamaan”, Ruotsin Jonna Sundling kirjoitti.

Suomalaistähdistä Kerttu Niskanen reagoi Hagan lopettamispäivitykseen sydänemojilla. Anne Kyllösen valinta oli surullista ilmettä jäljittelevä emoji ja sydän.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat