Krista Pärmäkoski jätettiin SM-viestissä hopealle – uran jatko auki: ”Ei voi tietää”

Ikaalisten Urheilijoiden ankkuri puristi joukkueensa SM-hopealle. Myös Vantaan Hiihtoseuran ankkuri Jasmi Joensuu onnistui Inarin laduilla.

Jasmin Kähärä hiihti Vuokatti Ski Teamin kultajoukkueessa. Kuva maailmancupin kilpailusta Lahdesta.

| Päivitetty

Maastohiihdon kestomenestyjä Krista Pärmäkosken palkintokaappi sai lauantaina jälleen täytettä, kun hän ankkuroi Ikaalisten Urheilijoiden viestikolmikon SM-hopealle Inarissa. Pärmäkoski lähti viiden kilometrin vapaan osuudelleen kolmantena parikymmentä sekuntia Kainuun Hiihtoseuran Anni Alakosken jälkeen.

”Hiihto tuntui pahalta. Oli pakko lähteä kovaa liikkeelle, koska tiesin Jasmin tulevan perässä. Ajattelin, ettei anneta peesiä. Pieni ero oli kuitenkin tullut”, Pärmäkoski ruoti.

Hänen mainitsemansa Vantaan Hiihtoseuran ankkuri Jasmi Joensuu lähti osuudelleen neljäntenä 8,8 sekuntia Pärmäkosken jälkeen. Pärmäkoski saavutti nopeasti Alakosken, joka joutui myös Joensuun ohittamaksi. Näin Kainuun Hiihtoseura jäi mitalitta.

"Oli hyväntuntuinen jalka ja kulku. Oli kiva hiihtää, kun suksetkin toimivat hyvin. Keli oli nihkeä, mutta kaikille sama. Upea talvinen keli, joten mikäs sen upeampaa”, Joensuu paalutti.

Vantaan pronssijoukkueessa hiihtivät Joensuun lisäksi Anni Kainulainen ja Rebecca Immonen.

"Mitali on aina mitali. Monissa joukkueissa on useita maajoukkuenaisia. Meillä on vain yksi. Hyvä mitali joukkueelle”, Joensuu alleviivasi.

Vuokatti Ski Team Kainuu voitti SM-kultaa joukkueella Vilma Nissinen, Eveliina Piippo ja Jasmin Kähärä. Ikaalinen jäi voittajista 50,2 sekuntia ja Vantaa 1.05,9 minuuttia.

Pärmäkoskea miellytti joukkuetoverien Hilla Niemelän ja Katariina Longan suoritus.

”Hilla aloitti tosi hyvin, ja Katan oli hyvä jatkaa. Ajattelin, että Kata saalistaa ’Reben’ [Immonen], mutta menikin ohi. Se oli ratkaiseva peliliike, ettei Jasmi päässyt ankkurina peesiini.

Pärmäkosken uran jatko on puhuttanut hiihtopiireissä. Hiihtäjä ei ole kertonut julkisuuteen päätöksestään, jatkuuko ura vielä ensi kaudella.

Oliko tämä viimeinen SM-viestisi?

"Ei voi tietää”, 12-kertainen arvokilpailumitalisti vastasi.

Sunnuntaina Inarissa sivakoidaan vapaalla kauden SM-hiihtojen päätösmatkat. Miehet hiihtävät raskailla laduilla 50 ja naiset 30 kilometriä. Joensuu miettii vielä osallistumistaan.

"Luulen, etten ole viivalla vaan lähden kotiin. Mieli alkaa olla väsynyt. Pitää katsoa, saadaanko minut suostuteltua viivalle. Kulku on ollut hyvää kaksi päivää ja on kivaa, mutta henkisesti olen väsynyt pitkän kauden lopussa”, Rovaniemen Suomen cupiin vielä osallistuva Joensuu jutteli.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat