Jack Grealish pelasti Cityn puolustuksen, järjesti tasoituksen ja iski maalin Liverpoolia vastaan

Liverpoolin tavoite Mestarien liigan paikasta koki kolauksen.

Jack Grealish juhli maalia Liverpoolia vastaan.

Manchester City osoitti lauantain huippuottelussa Liverpoolia vastaan, että se on vielä mukana Englannin Valioliigan mestaruustaistelussa. Cityllä oli tavallaan pakkovoiton paikka, jonka se käytti ja nousi viiden pisteen päähän sarjakärki Arsenalista.

Arsenal voitti kuitenkin myöhemmin lauantaina Leedsin 4–1 ja venytti eron Cityyn uudelleen kahdeksaan pisteeseen.

Cityn tärkeimpiä pelaajia ja eräänlainen avainpelaaja lauantaina oli vasen laitahyökkääjä Jack Grealish, 27.

Liverpool aloitti maalinteon 17. minuutilla, kun se otti hyödyn irti Cityn korkeasta puolustuslinjasta. Diogo Jota pudotti nopean hyökkäyksen jälkeen pallon taaksepäin Mohammed Salahille, joka laukoi pallon voimalla maaliin.

Kymmenen minuuttia myöhemmin nähtiin yksi tärkeimmistä peliteoista ottelussa. Liverpool oli jälleen kerran rakentamassa nopeasta hyökkäyksestä maalipaikkaa. Salah oli jo päässyt puolustuslinjan taakse pallon kanssa, mutta Grealish ehätti paikalle blokkaamaan Salahin syötön Jotalle. Jos siitä olisi syntynyt maali, olisi se voinut muuttaa peliä ratkaisevasti.

Minuutti blokkinsa jälkeen Grealish oli syöttämässä Cityn tasoitusta. City puhkoi hienolla syöttöketjulla Liverpoolin puolustuksen, ja Grealishin syötöstä Julián Álvarez viimeiseli tasoituksen. Álvarez paikkasi ottelussa sivussa ollutta tähtihyökkääjä Erling Braut Haalandia.

Cityn keskikenttäpelaaja Rodri otti 33. minuutilla keltaisen ja olisi voinut kaksi minuuttia myöhemmin saada toisenkin keltaisen, mutta erotuomari päästi Rodrin pälkähästä rikkeen jälkeen.

Toiselle puoliajalle Liverpool sai katastrofimaisen alun. 46. minuutilla Riyad Mahrez syötti maalin eteen, ja Kevin De Bruyne viimeisteli 2–1-johtomaalin.

Kuusi minuuttia myöhemmin İlkay Gündoğan lisäsi johtoa laukomalla puolustuksesta kimmonneen paluupallon maaliin.

Vartti ennen täyttä aikaa De Bruyne syötti maalin eteen, ja Grealish viimeisteli voiton lopullisesti sinetöineen 4–1-johtomaalin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat