HJK vei liigacupin ja järjesti AC Oululle kauden ensimmäisen tappion

HJK:n edellinen liigacupin voitto tuli vuonna 2015.

HJK:n Atomu Tanaka juhli tekemäänsä maalia.

HJK voitti lauantaina jalkapallon liigacupin loppuottelussa Helsingissä AC Oulun 2–1.

Kamppailun kaikki maalit syntyivät viimeisellä kymmenminuuttisella. Vierasjoukkueen Onni Suutari sai 1–2-osumallaan kavennettua Klubin Atomu Tanakan ja Maksim Stjopinin repimää kaulaa 89. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta.

”Tiukka matsi. Meillä oli hyviä ja sitten heikompia jaksoja. Lopussa oli epäonneakin, mutta tätä jalkapallo on”, AC Oulun maalivahti Calum Ward kuvasi.

Avausjaksolla hallinta kääntyi hituseltaaan HJK:lle, mutta Ward ei joutunut kertaakaan venymään pelastukseen.

Toisella jaksolla kävi selväksi, miksi AC Oulu ei ollut kuluvalla kaudella hävinnyt vielä kertaakaan. Lukuisilla tasapeleillä ja ratkaisevilla voitoilla loppuottelupaikan kaapannut oululaisjoukkue puolusti yhtenäisesti ja perin tiiviisti.

”Olemme tosiaan pelanneet hyvin. Ja ehkä hyvä, että tämä ensimmäinen häviö tuli nyt sarjakauden kynnyksellä”, AC Oulun Ward aprikoi.

Seurahistoriansa yhdeksännessa liigacupin finaalissa pelannut HJK ylsi vasta nyt ensimmäisen kerran titteliin kotikentällään.

HJK:n edelliset liigacupin voitot ovat vuosilta 1994, 1996, 1997, 1998 ja 2015. Mikään tae täysosumaan valmistavalla jaksolla onnistuminen ei ole, sillä Klubi ylsi myös SM-kultaan vain vuonna 1997.

”Jätti parantamisen varaa”, HJK:n valmentaja Toni Koskela peilasi ensi viikon liiga-avaukseen.

”Aloitimme ottelun hyvin. Sitten peli tasoittui. Toisen jakson alku oli meiltä tosi tosi vaatimaton”, Koskela ynnäsi.

”Parannettiin loppua kohti ja tehtiin pari hienoa maalia”, Koskela jatkoi.

Hän myönsi, että saavutuksesta huolimatta petrattavaa riittää.

”Vaikka kenttä oli kuiva, pallossa oli vaikea pitää vauhtia. Se tietenkin vaikeuttaa matalan blokin murtamista”, Koskela puntaroi.

Yleisöä paikalle saapui reilusti, jopa 1  512 katsojaa. Katsojien myöhäinen saapuminen sai aikaan satojen metrien jonot vielä pelin alettua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat