Pelicans kesti lopussa Ilveksen myllytyksen – ottelussa nähtiin vaarallinen tilanne

Pelicans tasoitti välieräsarjansa Ilvestä vastaan.

Anton Mylläri teki Pelicansin voittomaalin. Kuva otettu syyskuussa 2022.

Tamperelaisjoukkueet Tappara ja Ilves eivät lauantaina pystyneet jatkamaan vierasvoittojaan jääkiekon Liigan välierissä. Ilves hävisi Lahdessa Pelicansille 2–3, ja Tappara taipui Helsingissä HIFK:lle maalein 2–4. Kumpikin välieräsarja on tilanteessa 1–1.

Lahdessa Ilves teki ensimmäisen ottelun tavoin avausmaalin. Henrik Haapala voitti kiekon hyökkäyspäädyssä ja käänsi oivaltavasti taaksepäin Eetu Päkkilälle, jonka laukaus painui oikeaan alanurkkaan ajassa 5.54.

Runsas minuutti myöhemmin nähtiin vaarallinen tilanne, kun Pelicansin puolustaja Ben Blood työnsi Eemeli Suomea päädyn läheisyydessä ja Suomi kaatui pää edellä laitaa vasten.

Videotarkistuksen jälkeen Blood lähti suihkuun 5+20 minuutin rangaistuksen kanssa. Se oli alkusoitto kovia otteita ja kuohuneita tunteita sisältäneelle ottelulle.

Pelicans selvisi alivoimasta ja sai siitä henkeä, jota nostatti entisestään Lukas Jasekin tasoitus 1–1:een Ilveksen Filip Westerlundin istuessa kaksiminuuttista koukkaamisesta.

Toisen erän alussa lahtelaiset pääsivät pelaamaan kahden miehen ylivoimalla lähes puolitoista minuuttia, mutta Jasekin 2–1-maali syntyi ajassa 26.09 vasta kun Ilveksellä oli jälleen neljä kenttäpelaajaa jäällä. Vajaat kolme minuuttia myöhemmin Anton Mylläri lisäsi Pelicansin johdoksi 3–1.

Ensimmäistä kertaa välieräsarjassa takaa-ajajaksi joutunut Ilves painoi pelin pitkiksi toveiksi lahtelaispäähän ja sai lopulta 3–2-kavennuksen Santeri Virtasen lavasta ajassa 33.41. Sen lähemmäs Ilves ei enää päässyt kovasta kamppailusta huolimatta.

Välierät taukoavat muutamaksi päiväksi ennen kuin siirtyvät Tampereelle. Keskiviikkona Tampereen areenalla pelataan Tappara–HIFK ja torstaina Ilves–Pelicans.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat