Mahtiseura turvautui hädässä lento­­koneeseen – käyttää pari päivää rentoon tunnelmaan

Salibandyn helsinkiläinen suurseura Eräviikingit on kyntänyt nolosti koko kauden. Nyt se on vaarassa pudota F-liigasta.

Eräviikingit on pelannut loppukauden pelejä varsinaisessa kotihallissaan Tapanilan urheilutalolla. Runkosarjan päätösottelussa Eräviikingit kohtasit LASB:n

| Päivitetty

Limingan Niittomiehet saattaa olla F-liigan uusi joukkue ensi kaudella.

Pieni pohjoispohjanmaalainen seura pelaa suorastaan hurmoksessa helsinkiläistä Eräviikinkejä vastaan miesten F-liigan karsinnoissa.

Ottelusarja on kuin Daavidin ja Goljatin kohtaaminen, sillä Eräviikingit kuuluu Suomen ja juhlallisemmin koko maailman suurimpien salibandyseurojen joukkoon.

Pelkästään karsintasarjaan päätyminen oli nolo rimanalitus kautensa vihkoon vetäneelle Eräviikingeille

Nöyryytys ei kuitenkaan ole loppunut, sillä Niittomiehet on enää yhden voiton päässä Eräviikinkien kukistamisesta.

Niittomiehet otti keskiviikkona taisteluvoiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa voitoin 2–1-johtoon. Kolmella voitolla se lunastaisi paikan pääsarjaan.

Eräviikinkien kausi on ollut alusta asti vaikea.

Se aloitti urakkansa syksyllä voitolla sekä häviöllä, mutta sitten tappiot alkoivat kasaantua ja pudotuspelipaikka unohdettiin nopeasti.

Syksyn yhdeksän ottelun tappioputki oli kuolinisku joukkueelle.

“Jos pilkkoo runkosarjan, siinä lähti heti peli, kaksi väärään suuntaan”, Eräviikinkien F-liigajoukkueiden johtaja Olli Lähdesmäki sanoo.

“Onhan tämä tulos pettymys, mutta se kuuluu urheiluun.”

Eräviikingit keräsi kauden aikana 33 ottelusta vaivaiset 24 pistettä, mikä riitti toiseksi viimeiseen sijaan.

Loppukauden draamaltakaan ei vältytty, sillä seura joutui karsintoihin vain yhden pisteen erolla sarjapaikkansa säilyttäneeseen Nurmon Jymyyn.

Karsintojen ensimmäisessä vaiheessa Eräviikingit päihitti paikallisottelussa helsinkiläisen Hawksin puhtaasti kolmessa ottelussa, mutta Niittomiehet on yllättänyt pahasti.

“SaiPan ja LNM:n sarja venähti, eli vasta viime hetkellä tiedettiin vastustaja, mutta normaali valmistautuminen saatiin. Videoita oli saatavilla, ja pitkin karsintoja meidän porukka taustalla on käynyt juttuja läpi”, Lähdesmäki vakuuttaa.

Eräviikinkien kohtalo ratkeaa viikonlopun aikana.

Lauantaina Niittomiehillä on mahdollisuus katkaista sarja kotiyleisönsä edessä. Mahdollinen viides ottelu pelattaisiin sunnuntaina Helsingissä.

Veitsi kurkulla pelaaminen ei koskaan ole mukavaa, mutta Lähdesmäki on luottavaisin mielin.

“Kaikki usko nousuun on seuran sisällä. Kaikki meidän tekeminen tähtää siihen. Nelospeli on yksittäinen peli ja se halutaan voittaa. Yksi peli kerrallaan mennään, kuten pudotuspeleissä pitää”, hän sanoo.

Valmistautuminen otteluun on suurseuralla jo käynnissä. Eräviikingit pyrkii hakemaan kaiken mahdollisen edun kauden tärkeimpään peliinsä.

Lähdesmäki kertoo, että joukkue lentää vieraspeliin saadakseen enemmän lepoaikaa vastustajaansa verrattuna.

Toinen reissu pohjoiseen tuo Lähdesmäen mukaan paremman tuloksen.

“Käytetään pari päivää rennon tunnelman luomiseen. Olemme nyt kerran kokeneet paikallisen meiningin, se ei tule enää yllätyksenä”, Lähdesmäki lausuu.

“Joukkueesta löytyy sen verran rutiinia, kokemusta ja nuorta osaamista, että enemmän se on korvien välistä kiinni.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat