”Valokuva­vahvistus” nosti Babe Ruthin käyttämän mailan ennätys­hintaan

Huutokauppakamarin mukaan kyseessä on ainoa tunnettu esimerkki valokuvavahvistetusta Babe Ruthin mailasta.

Babe Ruthiin liittyvät muistoesineet ovat huimissa hinnoissa.

Yhdysvaltalaisen baseball-legenda Babe Ruthin mailasta on maksettu jättihinta huutokaupassa. Lajin kaikkien aikojen kenties palvotuimman pelaajan muinainen työväline myytiin 1,85 miljoonalla dollarilla eli noin 1,7 miljoonalla eurolla, kertoo ESPN.

Kyseessä on korkein baseball-mailasta maksettu hinta, aiempikin ennätys oli Ruthin mailalla (1,68 miljoonaa dollaria).

Nyt kaupattu maila myytiin vuonna 2018 hieman yli 400 000 dollarilla, mutta nyt hinta rävähti korkeuksiin ”valokuvavahvistuksen” myötä.

Huutokauppakamari Hunt Auctions kertoi, että Amerikan valokuvausyhdistyksen asiantuntija Henry Yee vahvisti mailan samaksi kuin mikä on Ruthin käsissä vuonna 1921 otetussa valokuvassa. Kamarin mukaan kyseessä on ”ainoa tunnettu esimerkki valokuvavahvistetusta” Ruthin mailasta.

Ruthiin liittyvät muistoesineet ovat huimissa hinnoissa. Pääsarja MLB:ssä vuosina 1914–35 pelanneen ja kansallispeliään rakastavan kotimaansa hurmanneen Ruthin pelipaita myytiin vuonna 2019 peräti 5,64 miljoonalla dollarilla eli runsaalla viidellä miljoonalla eurolla.

Baseballin kunnariennätykset murskanneen Ruthin maila on melkoinen moukari: kun nykypelaajien mailat painavat noin 900 grammaa, on ”Bambinon” mailalla painoa melkein 1,3 kiloa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat