Dettmann toivoo Markkasen tähden, että armeijassa on opittu kokemuksista

Lauri Markkanen on aloittamassa varusmiespalveluksensa urheilukoulussa pian.

Lauri Markkanen on pelannut huiman kauden Utah Jazzissa.

Suomen Koripalloliiton valmennuksen johtaja Henrik Dettmann sanoo, että Lauri Markkasen rasituksen kanssa pitää olla erityisen tarkka armeijan harmaissa.

Markkanen kertoi torstaina urheilukanava ESPN:lle, että hän on menossa suorittamaan varusmiespalvelusta tänä vuonna. Todennäköinen palvelukseenastumispäivä on 17. huhtikuuta, eli vajaan kahden viikon päästä.

Utah Jazzin kausi päättyy lähes varmasti 9. huhtikuuta, joten aikataulu on Markkasen kannalta oivallinen. Viime keväänä Markkanen oli menossa varusmiespalvelukseen, mutta pyysi lykkäystä, kun pelit Cleveland Cavaliersin kanssa jatkuivat.

”On hieno asia, että Lauri armeijan suorittaa. Hän näyttää erinomaista esimerkkiä, erityisesti tässä ajassa. Koripalloväki on kovin ylpeä”, Dettmann kommentoi.

Henrik Dettmann.

Markkanen totesi itse ESPN:lle, että harjoittelisi mieluummin tavalliseen tapaan kauden päättymisen jälkeen. Hän on keskittynyt fysiikkansa parantamiseen kahtena vuonna Jyväskylässä, mutta nyt tilanteeseen tulee muutos.

Dettmann on maajoukkueen entinen päävalmentaja. Hän kertoo, että kaikki maajoukkueen pelaajat käyvät armeijan. Kokemuksia on siis kertynyt.

”On hyviä ja ei-niin-hyviä kokemuksia. On syntynyt jonkinlaisia loukkaantumisia tai rasituksia. Toivottavasti niistä on opittu.”

”Pitää käydä jatkuvaa dialogia, että asiat hoituvat hyvin.”

Kokonaisrasituksen säätely on avainasemassa. Kun urheilija ei voi keskittyä pelkästään urheiluun ja ominaisuuksiensa kehittämiseen, on riskinä kehon ylirasitus.

Yhtälö vaatii herkkää otetta niin urheilijalta, valmentajilta kuin armeijan kouluttajilta.

”Kokemuksesta voin sanoa, että kun ei ole oltu tarkkoja, on ollut myös huonoja uutisia”, Dettmann toteaa.

Markkanen on sen luokan supertähti, että vastaavaa ei armeijassa ole nähty. Eri osapuolten intressit ovatkin vahvasti yhteneväisiä miehen varusmiespalveluksen suhteen.

”Urheilukoulun tavoite on, että urheilijat lähtevät parempina urheilijoina kuin mitä olivat tullessa.”

Kuinka realistisena pidät tuota tavoitetta?

”Lähden siitä, että kun tällaiset tavoitteet asetetaan, niin ne toteutetaan.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat