NBA tutkii Dallas Mavericksin kokoon­panoa ja Bulls-ottelun tapahtumia – tappio paransi asemia

Mavericks jäi pudotuspelien ulkopuolelle ja hyötyy siitä varaustilaisuudessa. Todennäköisyys ykkösvaraukseen kasvoi.

Dallas Mavericksin Josh Green (vas.), Luka Dončić, Christian Wood, Markieff Morris ja JaVale McGee seurasivat Chicago Bulls -ottelun toista puoliaikaa sivurajalla.

Koripalloliiga NBA ilmoitti tutkivansa, miksi Dallas Mavericks jätti lukuisia avainpelaajia sivuun runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussaan.

Mavericks hävisi Chicago Bullsille perjantaina 112–115. Päätösneljänneksen alussa Mavericks johti ottelua leveimmillään 11 pisteen erolla eli lukemin 96–85.

Tappio romutti Mavericksin haaveet pudotuspeleistä, mutta paransi mahdollisuuksia hyvään varausvuoroon. NBA:n mukaan Mavericksilla on nyt 4,5 prosentin mahdollisuus ykkösvaraukseen, jollaiseksi on vahvimmin tarjolla ranskalainen Victor Wembanyama.

”NBA aloitti tutkimukset faktoista ja olosuhteista, jotka liittyvät Dallas Mavericksin kokoonpanoon ja toimiin Bulls-ottelussa sekä motiiveihin näiden takana”, NBA:n tiedottaja Mike Bass sanoi.

Dallas Mavericksin omistaja Mark Cuban sekä joukkueen pelaajat Kyrie Irving ja Tim Hardaway Jr. seurasivat Mavericksin ottelua Chicago Bullsia vastaan eturivistä.

Esimerkiksi Kyrie Irving ei ollut lainkaan kokoonpanossa vaan seurasi katsomossa toisella sivurajalla Mavericks-omistaja Mark Cubanin vieressä.

Sivussa olivat myös Josh Green, Christian Wood, Maxi Kleber sekä Tim Hardaway Jr.

Luka Dončić oli vaihdossa suurimman osan ottelusta ja pelasi vain reilut 12 minuuttia.

Mavericksin mukaan Irving, Kleber ja Hardaway puuttuivat kokoonpanosta loukkaantumisten vuoksi, ja Wood ja Green olivat lepovuorossa.

Koko viisikko pelasi joukkueen edellisessä ottelussa. Myös Dončić oli normaalisti mukana, kun Mavericks kohtasi kaksi päivää aiemmin Sacramento Kingsin.

”Organisaatio teki tämän päätöksen, ja meidän on mentävä sen mukaan”, Mavericksin valmentaja Jason Kidd sanoi.

Mavericks on ollut aiemminkin NBA:n hampaissa niin kutsutun tankkauksen eli tahallaan häviämisen vuoksi.

NBA antoi vuonna 2018 Cubanille 600 000 dollarin sakot puheista, jotka koskivat tankkaamista ja olivat komissaari Adam Silverin mukaan hyvin haitallisia liigalle.

Cubanille kertyi silloisella kurssilla maksettavaa reilut 480 000 euroa. Hän myönsi myöhemmin sanoneensa asioita, joita ei olisi pitänyt sanoa ja kertoi pitävänsä sakkoa ansaittuna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat