Henri Kontisen entinen nelinpelipari kyykytti Emil Ruusuvuorta

Jan-Lennard Struff tukki Emil Ruusuvuoren tien Monte Carlon ATP-turnauksen pääsarjaan pelikentällä. Nyt Ruusuvuori jännittää arvontatulosta.

Emil Ruusuvuori hävisi sunnuntaina Jan-Lennard Struffille.

Suomen tennisässä Emil Ruusuvuori hävisi lukemin 6–7 (4–7), 7–5, 0–6 saksalaiselle Jan-Lennard Struffille Monte Carlon ATP1 000-turnauksen karsintojen toisella kierroksella. Sunnuntaina iltapäivällä pelattu ottelu kesti yli kaksi ja puoli tuntia.

Struff pelasi muutama vuosi sitten nelinpeliä Suomen Henri Kontisen parina ja majailee tuoreimmalla kaksinpelin maailmanlistalla sijalla 100. Ruusuvuori on 37:s, ja hän oli karsintojen ykkössijoitettu pelaaja.

Ensimmäisellä kierroksella Ruusuvuori hoiteli isäntämaa Monacon Hugo Nysin erälukemin 6–3, 6–4, mutta taipui sitten saksalaiselle. Näin tie turnauksen kivikovaan pääsarjaan umpeutui pelikentällä.

Suomen Tennisliiton Twitter-tilin mukaan Ruusuvuori saattaa vielä päästä pääsarjaan, koska yksi sinne päässeistä pelaajista on vetäytynyt turnauksesta ja Ruusuvuori jännittää nyt arvontatulosta.

Suomen nelinpelaaja Harri Heliövaaran ja hänen brittiparinsa Lloyd Glasspoolin on määrä aloittaa turnausurakka maanantaina. Vastassa ovat Ranskan Nicolas Mahut ja Sveitsin Stan Wawrinka.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat