Chelsean kannattajille laulettiin homo­fobisia lauluja – poliisi pyrkii tekemään lisää pidätyksiä

Kolme pidätettyä miestä on vapautettu takuita vastaan poliisitutkinnan ajaksi.

Wolverhamptonin Mario Lemina (vas.) ja Chelsean Christian Pulisic kohtasivat lauantaina.

Länsi-Midlandsin poliisi aikoo pidättää lisää ihmisiä Wolverhamptonin ja Chelsean Valioliiga-ottelun katsomotapahtumiin liittyen, Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi sunnuntaina.

Joukko Wolverhamptonin kannattajia lauloi lauantaina pelatun ottelun aikana homofobisia lauluja vierasjoukkue Chelsean kannattajille. Stadionilla jouduttiin muistuttamaan kuulutuksin, että syrjivää käytöstä ja lauluja ei suvaita.

Poliisi pidätti ottelun jälkeen kolme miestä epäiltynä järjestyshäiriöistä ja vihan lietsomisesta. Kolmikko vapautettiin takuita vastaan poliisitutkinnan ajaksi.

”Jatkamme tutkintaa, ja poliisi käy parhaillaan läpi valvontakameroiden tallenteita tunnistaakseen lauluihin osallistuneita. Pyrimme tekemään lisää pidätyksiä”, ylikomisario Sallie Churchill sanoi BBC:n mukaan.

Wolverhampton julkaisi ottelun jälkeen verkkosivuillaan tiedotteen, jossa se tuomitsi jyrkästi Chelsean kannattajille suunnatut syrjivät laulut.

”Homofobialla ei ole sijaa jalkapallossa tai yhteiskunnassa, kuten ei ole millä tahansa muullakaan syrjinnällä. Jokainen, joka syyllistyy syrjivään käytökseen, syyllistyy rikokseen”, seura ilmoitti.

Wolverhampton kertoi tarjoavansa täyden tuen poliisin tutkimuksille. Se julkaisi lausunnon yhdessä Chelsean kanssa.

Chelsea kertoi myös omilla verkkosivuillaan, että kaikenlainen syrjivä käytös on mahdotonta hyväksyä.

Myös Valioliiga kertoi Twitter-tilillään, etteivät homofobiset laulut kuulu jalkapalloon tai yhteiskuntaan.

”Valioliiga tuomitsee kaikenlaisen syrjinnän. Jalkapallo kuuluu kaikille”, Valioliiga linjasi.

Wolverhampton voitti Chelsean Matheus Nunesin osuman ansiosta 1–0. Chelsea on lauantain kierroksen jälkeen Valioliigassa 11:ntenä ja Wolverhampton 12:ntena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat