Mikko Rantanen iski jo kauden 55. maalinsa, syöttäjä äimisteli taidon­näytettä

Rantanen iski Coloradon tasoitusmaalin 4–2-voittoon päättyneessä ottelussa.

Mikko Rantanen on saanut juhlia tällä kaudella maaleja ahkerasti.

| Päivitetty

Mikko Rantanen laukoi joukkueensa toisen maalin, kun Colorando Avalanche päihitti Winnipeg Jetsin 4–2 jääkiekon NHL-liigassa.

Rantasen runkosarjan saalis, 55 maalia, on Avalanchen seurahistorian kolmanneksi korkein. Michel Goulet laukoi 56 maalia kaudella 1983–1984 ja 57 maalia kaudella 1982–1983, jolloin seuran nimi oli Quebec Nordiques.

Rantanen tasoitti tilanteen 2–2:een ylivoimalla Evan Rodriguesin syötöstä.

”Kiekko tuli hänen etujalkaansa ja hän sai silti aikaan kovan laukauksen, joka meni sisään. Siinä on eliittitason maalintekijä”, Rodrigues ihaili NHL:n nettisivuilla.

Artturi Lehkonen palasi Coloradon kokoonpanoon oltuaan 15 ottelua sivussa murtuneen sormen takia.

Lehkonen teki ottelun viimeisen maalin tyhjään verkkoon. Tätä ennen Lehkonen syötti Rodriguesin 3–2-voittomaalin.

Ennen ottelun alkua Avalanche kertoi, ettei joukkueen kapteeni Gabriel Landeskog pelaa tämän kevään pudotuspeleissä. Landeskog on ollut koko kauden sivussa polvileikkauksen vuoksi.

Avalanche on pisteen päässä Central-divisoonaa johtavasta Dallas Starsista mutta voi nousta kärken voittamalla pudotuspelien ulkopuolelle jäävän Nashvillen perjantaina.

Juuso Pärssinen ratkaisi näyttävällä jatkoaikamaalillaan Nashville Predatorsille 4–3-voiton Minnesota Wildista.

Ryan McDonagh syötti maalille leikanneelle Pärssiselle, joka siirsi kiekon ja mailan jalkojensa välistä vasemmalle ja nosti kiekon maalin kattoon ohi maalivahti Filip Gustavssonin.

”Näin että Cody Glass syötti McDonaghille ja päätin vain mennä maalille. Olin aivan vapaana. Hän antoi nätin syötön ja löysin keinon tehdä maali”, Pärssinen kertasi NHL:n nettisivuilla.

Pärssisen tämän kauden tehot ovat nyt 6+19. Nashvillen maalilla Juuse Saros torjui 21 laukausta.

Minnesota sijoittuu Central-divisioonassa kolmanneksi ja kohtaa ensi viikolla alkavien pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella joko Colorado Avalanchen tai Dallas Starsin.

Erik Haula teki New Jersey Devilsin ensimmäisen ja kolmannen maalin, kun Devils nousi 1–4-tappioasemasta 5–4-jatkoaikavoittoon Washington Capitalsista. 32-vuotiaan porilaisen tehot tältä kaudelta ovat 14+27.

Devils sijoittui Metropolitan-divisioonassa toiseksi ja saa kotikenttäedun pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella New York Rangersia vastaan. Devils keräsi runkosarjassa seuraennätyksen 112 pistettä.

”Tämä on mahtava saavutus. Mikä tapa päättää vuosi ja koko 82 ottelun mittainen matka, se miten paransimme, miten kypsyimme, miten opimme matkan varrella. Nyt olemme erinomaisessa tilanteessa ja olemme innoissamme mahdollisuudesta lähteä lentoon”, Haula sanoi.

Oikaisu 14.4.2023 kello 12.38: Toisin kuin jutussa aiemmin väitettiin, Artturi Lehkosen tyhjään verkkoon tekemä maali ei ollut ottelun voittomaali. Sen sijaan Lehkonen syötti voittomaaliksi jääneen 3–2 osuma.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat