Ott Tänakilta lohduton viesti Craig Breenistä: ”Et enää vastannut”

Ott Tänak järkyttyi entisen tallikaverinsa Craig Breenin poismenosta.

Craig Breen siirtyi ajasta ikuisuuteen.

| Päivitetty

Irlantilaisen Craig Breenin, 33, traaginen kuolema on järkyttänyt ralliautoilevaa maailmaa. Breen menehtyi ajettuaan ulos Kroatian MM-rallin testeissä torstaina.

Breenin entinen tallitoveri Hyundailta, virolainen Ott Tänak, lähetti surunvalittelunsa kuljettajan omaisille torstaina illalla. Kaksikko ajoi Hyundailla toissa kaudella.

”En edes tajua joutuvani kirjoittamaan tätä nyt. Elämä voi olla haurasta ja epäreilua. En vain voi uskoa, että menetin sinut. Lähettelimme juuri viestejä, ja yhtäkkiä et enää vastannut. Ikävöin sinua niin niin kovasti”, Tänak kirjoitti.

Breen menetti autonsa hallinnan oikealle kääntyvässä mutkassa ja osui puiseen aitaan. Hän kuoli heti turmapaikalla.

”Minulla ei ole sanoja, kaikki on nyt rikki”, Tänak jatkoi.

Kohtalokas ulosajo sattui torstaina noin kello 12.40 lähellä Stari Gulobovecin kylää Kroatiassa. Breenin kakkoskuljettaja James Fulton selvisi onnettomuudesta vammoitta.

Tieto Breenin kuolemasta otettiin raskaasti vastaan Tänakin kotimaassa Virossa.

Vuonna 2005 Walesin MM-rallissa kuolleen Michael Parkin, Markko Märtinin kartanlukijan, kunniaksi Tallinnaan rakennettu muistomerkki täyttyi torstai-iltana kymmenistä kynttilöistä, kertoo Postimees.

Vuosikausia MM-kiertueella kilpaillut Breen ajoi viime kaudella täyden sarjan M-Sportilla sijoittuen parhaimmillaan kolmanneksi.

Täksi vuodeksi keikkakuskiksi Hyundaille palannut irlantilainen ehti ajaa kuluvalla kaudella vain Ruotsissa, jossa hän nousi upeasti toiseksi korkeimmalle korokkeelle.

Breenin tallitoveri, uutisista kovasti liikuttunut Esapekka Lappi, muisteli torstaina, kuinka paljon Ruotsin rallin onnistuminen merkitsi irlantilaiselle.

” Olihan hän aika innoissaan jo ennen sunnuntaita ja sitä lopputulosta. Hän oli vauhdissa ja ajoi pohjia. Se ilo ja intohimo olivat palanneet, mikä on hänelle ominaista ja mistä ei viime vuonna näkynyt kuin varjo vain”, Lappi totesi.

Lue lisää: Rallitähden kuolema järkyttää ralli­maailmaa

Lue lisää: Monet kilpa-autoilun tähdet ovat kuolleet kolareissa

Lue lisää: Traagisesti kuollut rallitähti lausui pahaa enteilevät sanat Kroatiassa vuosi sitten

Lue lisää: Kalle Rovanperä ja Heikki Kovalainen muistivat kuollutta rallitähteä koskettavin viestein

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat